Η Visa παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα για developers, το οποίο σκοπεύει να επιταχύνει τις mobile πληρωμές. Για τον λόγο αυτό μάλιστα, η Visa θα επιτρέψει στους developers να έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία της πλατφόρμας της.

Το πρόγραμμα ονομάζεται Visa Developer και θα προσφέρει πρόσβαση σε τεχνολογίες ταυτοποίησης χρήστη, καθώς και σε πληρωμές P2P. Επιπλέον, θα βασίζεται στο Visa Checkout για συναλλαγές τόσο σε καταστήματα, όσο και στο ίντερνετ. Διαθέτει ακόμη εργαλεία προστασίας από απάτες.

 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα μπορούν να αξιοποιήσουν εταιρείες, ώστε να πωλούν με ευκολία τα προϊόντα τους. Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Visa έχει ήδη επενδύσει στο Stripe, όμως με τη νέα της κίνηση φαίνεται να ενισχύει τις προσπάθειές της να ξεπεράσει υπηρεσίες όπως το PayPal και το Square.

 

Για να πετύχει τον στόχο της θα προσπαθήσει, πιθανότατα, να προβάλλει τη μακρά ιστορία της στον χώρο των πληρωμών και τη μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει σε σχέση με άλλες εταιρείες. Επίσης, μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελός της το γεγονός ότι, μεγάλη μερίδα των ανθρώπων, έχουν ήδη στην κατοχή τους μια κάρτα Visa.

 

Η Visa υποστηρίζει ότι θα προσφέρει περαιτέρω πρόσβαση μέσα στο 2016, συμπεριλαμβανομένου ενός marketplace, στο οποίο οι developers θα μπορούν να μοιραστούν τις "δημιουργίες" τους, καθώς και να έρθουν σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι οι developers θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ελέγχου των APIs της Visa.

 

Link.png Site: TheNextWeb
Link.png Site: Engadget