Μια αρκετά συμβολική στιγμή, όχι μόνο στην ιστορία της τεχνολογίας αλλά και στην νομισματική ιστορία πραγματοποιήθηκε σήμερα και αφορά το Bitcoin.

Έτσι το Bitcoin, ένα ψηφιακό νόμισμα μη ελεγχόμενο από καμία κρατική οντότητα από κανένα τραπεζικό ίδρυμα, που στηρίζει την ύπαρξη και λειτουργία του σε ένα ομότιμο τεχνολογικό δίκτυο και που αποτελείται αποκλειστικά από κώδικα, μπόρεσε σήμερα να ξεπεράσει την ισοτιμία ενός από τα αρχαιότερα μέσα αποθήκευσης αξίας στην ανθρώπινη ιστορία, του χρυσού.

 

Το ιστορικό αυτό γεγονός ήρθε ως συνέχεια της εκρηκτικής ανόδου της ισοτιμίας του ψηφιακού νομίσματος που μέσα σε λίγες βδομάδες και υποκινούμενο κυρίως από την προσδοκία της έναρξης διαπραγμάτευσης στης 11 Μαρτίου του πρώτου παράγωγου βασισμένου στο Bitcoin στα χρηματιστήρια της Αμερικής.

 

Η ισοτιμία του Bitcoin είχε αγγίξει και πριν ένα μήνα αυτή του χρυσού όπως και στην μεγάλη του άνοδο το 2013 λίγο πριν την κατάρρευση του μεγαλύτερου τότε ανταλλακτηρίου του MTGox αλλά μέχρι και σήμερα ποτέ δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει.

 

Link.png Site: Coindesk