Λίγες μέρες μετά την καταστροφική απογείωση του διαστημικού οχήματος Antares της Orbital Sciences, μίας ιδιωτικής εταιρείας -σαν την Space X του Elon Musk- που είχε αναλάβει να μεταφέρει προμήθειες στον διεθνή διαστημικό σταθμό, ακολούθησε ένα ακόμη ατύχημα: Το SpaceShipTwo της Virgin Galactic "έπεσε".

Το διαστημικό σκάφος της Virgin Galactic που πραγματοποιούσε δοκιμαστική πτήση στην έρημο Mojave έχασε ύψος και έπεσε μετά από μία αδιευκρίνιστη ανωμαλία η οποία ίσως έχει σχέση με ένα νέο είδος καυσίμου το οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σ'αυτή την πτήση. Αυτό είναι και το διαστημικό όχημα που θα μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα να θυμίσουμε. Οι δύο πιλότοι του "διαστημικού λεωφορείου" SpaceShipTwo, κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν τους μηχανισμούς εκτίναξης αλλά το Reuters κάνει λόγο για ένα σοβαρό τραυματισμό και μία απώλεια.

 

Αρχικά και μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η Virgin Galactic του επιχειρηματία Richard Branson έκανε λόγο για κάποιο είδος "ανωμαλίας", ωστόσο το επόμενο tweet έκανε λόγο για "απώλεια". Το σκάφος της Virgin Galactic αποτελείται από δύο στοιχεία/ τμήματα, το διαστημικό σκάφος που έχει την ονομασία SpaceShipTwo και το τμήμα του αεροσκάφους, που αναλαμβάνει τη μεταφορά του πρώτου, το οποίο έχει την ονομασία WhiteKnightTwo. Από ότι φαίνεται το δεύτερο προσγειώθηκε χωρίς κάποιο πρόβλημα.

 

Η Virgin Galactic έκανε την παρακάτω δήλωση: "Η Virgin Galactic και η συνεργάτιδα εταιρεία Scaled Composites πραγματοποίησαν κανονική δοκιμαστική πτήση του SpaceShipTwo νωρίτερα σήμερα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το όχημα υπέστη μία σοβαρή ανωμαλία με αποτέλεσμα την απώλεια του οχήματος. Το αεροπλάνο WhiteKnightTwo προσγειώθηκε με ασφάλεια. Το πρώτο μας μέλημα είναι η κατάσταση των πιλότων, η κατάσταση των οποίων είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή. Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να καθοριστεί η αιτία του ατυχήματος και θα προσφέρουμε ενημερώσεις το συντομότερο δυνατό".

 

 

 

Δείτε στο παρακάτω video και το ατύχημα κατά την εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Antares της Orbital Sciences, που έχει συμβόλαιο με τη NASA. Αυτή η εβδομάδα ήταν μία από τις χειρότερες που έχει περάσει η αεροδιαστημική και αεροναυπηγική.

 

 

Link.png Site: Engadget