Πολλές εταιρείες ή και κοινοπραξίες εργάζονται πάνω στις μελλοντικές τεχνολογίες που θα αντικαταστήσουν τους σημερινούς κωδικούς πρόσβασης (passwords). Στα πλαίσια του Mobile World Congress 2015, η Qualcomm πραγματοποίησε επίδειξη του δικού της οράματος, που έχει την ονομασία Snapdragon Sense ID 3D fingerprint technology.

Πρόκειται για μία τεχνολογία αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας υπέρηχους.

Τα πλεονεκτήματα της, πέρα από την υψηλότατη ταχύτητα και ακρίβεια και βεβαίως την ασφάλεια, είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και αν τα δάχτυλα του χρήστη είναι βρεγμένα ή βρώμικα, ενώ ο αισθητήρας μπορεί να λειτουργήσει φυσιολογικά ακόμα και αν είναι είναι "κρυμμένος" κάτω από το την εμπρόσθια επιφάνεια του smartphone ή οποιασδήποτε συσκευής.

 

 

Όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, που είναι και το κυριότερο για την επιτυχία του συστήματος και την υϊοθέτηση του από κατασκευαστές συσκευών και υπηρεσίες, είναι ότι η τεχνολογία χρησιμοποιεί υπέρηχους, που "πιάνουν" τρισδιάστατες λεπτομέρειες κάτω από τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι σημερινές τεχνολογίες αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βασίζονται σε αισθητήρες αφής.

 

gallery_286955_1802_133002.jpg

 

Η τεχνολογία παράγει ένα ιδιαίτερα λεπτομερή χάρτη του δαχτυλικού αποτυπώματος, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιμηθεί κάποιος ή να "παραχαράξει".

Αν συνδυαστεί με τη τεχνολογία Qualcomm SecureMSM και το πρωτόκολλο Universal Authentication Framework της συμμαχίας FIDO, που είναι ενσωματωμένα στους επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon, η τεχνολογία της γνωστής εταιρείας ημιαγωγών υποσχέται ιδιαίτερα ασφαλείς και εύκολες συναλλαγές online.

 

 

Η αποστολή του insomnia.gr στo MWC 2017 είναι χορηγία της MediaMarkt