Μπορεί η ταινία Expendables 3, με πρωταγωνιστές τους Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Wesley Snipes, Jason Statham, Jet Li, αλλά και τους Randy Couture και Ronda Rousey, να έχει προγραμματιστεί για πρώτη προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 Αυγούστου αλλά περίπου ένα μήνα πριν τη πρεμιέρα, διέρρευσε στο Διαδίκτυο και μάλιστα σε ποιότητα κοντινή σε DVD.

Αντίγραφο της ταινίας έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου από την Τετάρτη και σε μόλις 12 ώρες είχε "κατέβει" περισσότερες από 100.000 φορές. Το Torrent Freak παρατήρησε πως μόνο μέσω του προγράμματος BitTorrent, περισσότεροι από 66.000 χρήστες διανέμουν το αρχείο torrent, και πολύ πιθανόν η διαρροή αυτή να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην Lionsgate, την εταιρεία που διανέμει την ταινία.

 

Το ποιος διέρρευσε την ταινία είναι δύσκολο να εντοπισθεί, ιδιαίτερα με τα P2P releases, αλλά φαίνεται πως η αρχική διαρροή προήλθε από τον Drarbg. Ο συγκεκριμένος χρήστης έχει λογαριασμούς σε πολλούς μεγάλους ιστότοπους torrents, συμπεριλαμβανομένου και του Pirate Bay. Μπορεί να θεωρείτε πως o συγκεκριμένος χρήστης είναι ένα άτομο μόνο του, αλλά έχει δηλωθεί πως πίσω από το όνομα Drarbg κρύβονται ανεξάρτητοι χρήστες που λειτουργούν σαν ομάδα. Επίσης, όπως υποδηλώνει το όνομά του, έχει συνεργασίες με το RARBG, έναν δημοφιλή public torrent ιστότοπο.

 

Η τρίτη ταινία Expendables, της οποίας στο σενάριο έχει συμμετάσχει και ο ίδιος ο Sylvester Stallone, ακολουθεί τη παράδοση των προηγούμενων ταινιών και αποτελείται από βετεράνουν πρωταγωνιστές ταινιών δράσης. Όπως και στις προηγούμενες δύο ταινίες, έτσι και σε αυτή, οι πρωταγωνιστές είναι πάντα άφθαρτοι με πυροβολισμούς και εκρήξεις σε κάθε σκηνή.

 

Οι δύο προηγούμενες ταινίες έφτασαν στη κορυφή του box office από το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής, αλλά μία τέτοια διαρροή θα μπορούσε να αναβάλει τη πρεμιέρα ή να επηρεάσει τον αριθμό των θεατών που θα προσέλθουν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Είναι αρκετά σπάνιο, ταινίες που δεν έχουν προβληθεί στις αίθουσες να διαρρέουν στο Διαδίκτυο. Το τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ταινία X-Men Origins: Wolverine το 2009, όπου μια μισοτελειωμένη κοπιά της ταινίας είχε διαρρεύσει πριν από τη τελική διανομή της στις αίθουσες.

 

Όπως σημειώνει το Variety, κυρίως οι νέοι άντρες έχουν παρακολουθήσει τις δύο προηγούμενες ταινίες και έχουν την ευχέρεια να χειρίζονται αρχεία torrents, με το γεγονός αυτό να αποτελεί ακόμα ένα λόγο για να ανησυχεί η Lionsgate. Αν υπάρξει η παραμικρή ένδειξη πως αυτή η διαρροή θα κοστίσει εκατομμύρια την 15η Αυγούστου, τότε σίγουρα θα αποτελέσει είδηση. Η εταιρεία παραγωγής, Nu, της ταινίας έχει προσπαθήσει στο παρελθόν αρκετές φορές να μηνύσει τους πειρατές των torrents, αλλά οι προσπάθειες της δεν ήταν και πολύ πετυχημένες.

 

Link.png Site: TheVerge

Link.png Site: TorrentFreak