Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα μετατροπής ταινιών από σχεδόν οποιοδήποτε format, κυκλοφορεί σήμερα τη νέα έκδοση του ύστερα από αρκετό καιρό.

Ο λόγος για το Handbrake το οποίο διατίθεται χωρίς καμία χρέωση αφού ανήκει στην κατηγορία του ελεύθερου λογισμικού, και του οποίου η νέα έκδοση 0.10.0 έρχεται να το καταστήσει ως μια από τις πιο αξιόπιστες προτάσεις για όσους θέλουν να μετατρέψουν τις ταινίες τους σε ειδικό format για τα gadgets τους.

 

Στα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης περιλαμβάνεται η υποστήριξη αρκετών νέων encoder οι οποίοι αντικαθιστούν παλαιότερους. Αρχικά υποστηρίζεται η τεχνολογία Intel QuickSync Video την οποία συναντάμε σε συμβατούς επεξεργαστές της Intel, και η οποία υπόσχεται πιο γρήγορη κωδικοποίηση με πάντα κορυφαία αποτελέσματα.

 

Για πρώτη φορά υπάρχει υποστήριξη του H.265 codec με τους δημιουργούς να αναφέρουν ότι η ανάπτυξη του συνεχίζεται πυρετωδώς και πιθανόν να παρατηρηθούν προβλήματα κατά τη χρήση του. Επίσης από αυτή την έκδοση, σταματάει η υποστήριξη του Theora (VP3) codec και στη θέση της βλέπουμε το VP8, ένα πιο μοντέρνο encoder με καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα της ποιότητας εικόνας αλλά και μικρότερα αρχεία σε μέγεθος.

 

Η λίστα με τις αλλαγές είναι αρκετά μεγάλη ενώ έχει δοθεί έμφαση και στη βελτίωση του γραφικού περιβάλλοντος.

 

File.png Download: Handbrake για Windows | OS X

Link.png Site: Handbrake