Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των νέων ταινιών Avatar, πολλές συζητήσεις και φήμες ξεκίνησαν σχετικά με την πρόθεση του James Cameron να γυρίσει τις επερχόμενες τρεις συνέχειες της διάσημης ταινίας στα 60 καρέ το δευτερόλεπτο.

Τελικά σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου στο Empire, ο διάσημος σκηνοθέτης παραδέχτηκε ότι είχε σκεφτεί τα 60fps, για τους οικιακούς χρήστες (ταιριάζουν περισσότερο στις τηλεοράσεις) ωστόσο αποφάσισε να παραμείνει στα 48fps, επιλέγοντας ένα "πιο ώριμο" σύστημα, όπου η χαμηλότερη ταχύτητα έχει νόημα.

 

Οι επόμενες ταινίες sci-fi που ετοιμάζει δεν πρόκειται τελικά να σπρώξουν την τεχνολογία κινηματογράφησης τόσο μακριά όσο μας έχει συνηθίσει ο Cameron, αλλά το λιγότερο που μπορούμε να περιμένουνε από τις συνέχειες του Avatar, είναι ότι θα είναι φαντασμαγορικές στον τομέα των οπτικών εφέ, με δηλώσεις του σκηνοθέτη να δίνουν πολλές υποσχέσεις.

 

Πάντως το βήμα στα 48 καρέ το δευτερόλεπτο για τις ταινίες του έχει ήδη υιοθετήσει ο Peter Jackson για την τριλογία των ταινιών Hobbit, μια απόφαση η οποία ακόμα και σήμερα δημιουργεί αντιδράσεις για το τελικό αποτέλεσμα, με την εικόνα να είναι πιο «ζωντανή» και να απέχει σημαντικά από την κλασσική κινηματογραφική αίσθηση. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η τεχνολογία κάνει επίσης πολύ πιο εύκολη τη θέαση μιας τρισδιάστατης ταινίας χωρίς να κουράζει το θεατή.

 

Link.png Site: Engadget