Ο Steven Spielberg, ο διακεκριμένος σκηνοθέτης τεράστιων επιτυχιών επιστημονικής φαντασίας όπως μεταξύ άλλων Ε.Τ ο εξωγήινος, Στενές επαφές τρίτου τύπου, A.I, Jurassic Park, είναι έτοιμος να επιστρέψει στο είδος των ταινιών που τον καθιέρωσε.

Με τίτλο Ready Player One, η νέα ταινία του Spielberg βασίζεται στο δημοφιλές ομώνυμο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας του Ernie Cline με ελληνικό τίτλο "Αν είσαι έτοιμος, πάτα ENTER", το οποίο λαμβάνει χώρα σε έναν εικονικό κόσμο με την ονομασία OASIS.

 

Κεντρικός ήρωας του βιβλίου είναι ο Ουέιντ Ουοτς ο οποίος θέλοντας να ξεφύγει από τη δραματική καθημερινότητα του πραγματικού κόσμου όπως αυτή έχει διαμορφωθεί το 2044, περνάει αρκετές ώρες στο OASIS που του επιτρέπει να είναι αυτός που θέλει, να παίξει και να ερωτευτεί σε έναν από τους 10.000 πλανήτες που περιέχει. Ο δημιουργός όμως του OASIS, έχει κρύψει μια σειρά από γρίφους, που όποιος τους λύσει θα αποκτήσει αμύθητη περιουσία και ισχύ, κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται πολλοί.

 

Παράλληλα η νέα ταινία σηματοδοτεί και τη συνεργασία του Spielberg με τη Warner Bros, 14 χρόνια μετά το A.I (Artificial Intellgence) το 2001, μια ταινία στη δημιουργία της οποίας είχε συμμετάσχει και ο Stanley Kubrick.

 

Link.png Site: Deadline