Η Oculus VR, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη του RIFT και ανήκει στο Facebook ανακοίνωσε το νέο κινηματογραφικό τμήμα Story Studio, με στόχο να διευρύνει τους ορίζοντες και να πειραματιστεί με την κινηματογραφική αφήγηση μέσω της εικονικής πραγματικότητας.

Η πρώτη ταινία μικρού μήκους του νέου τμήματος Story Studio της Oculus VR είναι το Lost που θα κάνει το ντεμπούτο του στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance.

Στο Lost, η εμπειρία περιλαμβάνει ένα τεράστιο ρομποτικό χέρι που ψάχνει μέσα σε ένα σκοτεινό δάσος να εντοπίσει το υπόλοιπο σώμα του.

 

Το Story Studio πάντως αποκάλυψε ότι εργάζεται σε περισσότερες κινηματογραφικές ταινίες μικρού μήκους, που κάθε μία απευθύνεται σε διαφορετικό κοινό.

Έτσι, πέρα από το Lost, υπάρχουν επίσης τα Dear Angelica (βάζει τους θεατές μέσα σε ένα κόμικ), Bullfighter (ο θεατής αντιμετωπίζει ένα ταύρο μέσα σε μία αρένα) και Henry (κωμική ταινία με ένα σκατζόχοιρο που του αρέσουν τα μπαλόνια) αλλά και δύο ακόμα ταινίες που δεν ανακοινώθηκαν ακόμη.

 

gallery_286955_1633_27827.jpg

 

 

Δυστυχώς πέρα από τις αφίσες, το Story Studio δεν έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για τις ταινίες, και αρκέστηκε στο να ανακοινώσει πως έρχονται σύντομα.

Το νέο στούντιο παραγωγής αποτελείται από πρώην υπαλλήλους των Pixar και Industrial Light and Magic.

 

gallery_286955_1633_69839.jpg

 

Το Lost, σε σκηνοθεσία Saschka Unseld (εργαζόταν στην Pixar) το οποίο θα παρουσιαστεί στο Sundance τρέχει σε ένα πρωτότυπο Crescent Bay του Oculus RIFT είναι μία ολιγόλεπτη ταινία μικρού μήκους, που η διάρκεια της και η ιστορία που αφηγείται εξαρτάται από τον ίδιο των θεατή.

“Μπορεί να είναι τρεισίμιση λεπτά ή μπορεί να είναι δέκα, εξαρτάται από σένα” λέει ο Unseld.

 

gallery_286955_1633_96030.jpg

 

Link.png Site: Engadget