Το Aperture, η γνωστή επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών της Apple, έφτασε στο τέλος της μακράς διαδρομής της, και αναμένεται σύντομα να "παροπλιστεί".

Το 2005, η Apple αποφάσισε να αναμετρηθεί με τις μεγάλες δυνάμεις του χώρου, όπως με την Adobe, ωστόσο από ότι φαίνεται η εταιρεία θέλει να χρησιμοποιήσει τους πόρους της σήμερα διαφορετικά. Με τη νέα έκδοση του OS X (Yosemite), οι χρήστες θα οδηγηθούν σε μία νέα εφαρμογή με την ονομασία Photos.

 

Αν και η νέα εφαρμογή διαθέτει ορισμένα από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά επεξεργασίας του Aperture, η νέα εφαρμογή Photos έχει στόχο να αντικαταστήσει την εφαρμογή iPhoto, η οποία επίσης θα σταματήσει να αναπτύσσεται. Οι χρήστες που δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το Aperture, μπορούν να μείνουν ήσυχοι ότι η Apple θα προσφέρει όσα χρειάζονται για να διατηρηθεί η συμβατότητα με το OS X Yosemite, ωστόσο δεν θα υπάρξουν άλλες αλλαγές στο λογισμικό αφού σταματάει η ανάπτυξη του.

 

Για όσους προτιμούν την οικογένεια της Adobe, υπάρχει πάντα το Lightroom, το οποίο αποτελεί μέρος της σουίτας Creative Cloud, που έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δημοφιλής (χρειάζεται βεβαίως συνδρομή $10 το μήνα).

 

Link.png Site: Engadget