Ξεχάστε για λίγο τις φήμες περί… iWatch και iPhone 6. Σύμφωνα με αναφορές, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει στο επερχόμενο WorldWide Developers Conference τη δική της πλατφόρμα για το “έξυπνο σπίτι”.

Αν και δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά στοιχεία σχετικά με τη πλατφόρμα αυτοματοποίησης της Apple, η εγγύτητα θα παίξει σημαντικό ρόλο, αφού ο χρήστης θα μπορεί σε ορισμένη απόσταση από το σπίτι να ανοίξει τα φώτα –και να ελέγξει την ένταση ή το χρώμα του φωτισμού- ή να απενεργοποιήσει τον συναγερμό έχοντας το iPhone απλώς στην… τσέπη του.

 

Οι χρήστες επίσης που απουσιάζουν από το σπίτι, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι κάποιος βρίσκεται στο σπίτι, με στόχο την αποθάρρυνση ληστών που έχουν βάλει στόχο το σπίτι.

 

Η εταιρεία δεν αναμένεται να παρουσιάσει βεβαίως όλο το απαραίτητο hardware για να κάνει το “έξυπνο σπίτι” πραγματικότητα, αν και λέγεται ότι το Apple TV θα παίξει και αυτό σημαντικό ρόλο.

 

Η εταιρεία αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα, στο στυλ του “Made for iPhone” για να εγγυηθεί ότι συσκευές και εξοπλισμός τρίτων –Dropcam, Philips, Nest κ.ά- θα συνεργάζονται άψογα με το σύστημα της, αλλά και για να δώσει έμφαση σε ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και στην ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με την αναφορά, η πλατφόρμα ενδέχεται να λειτουργεί σε συνδυασμό με τεχνολογίες όπως οι AirPlay, CarPlay και iBeacon και ίσως οι NFC και Bluetooth LE.

 

Link.png Site: Engadget

Link.png Site: PhoneArena