O Jia Yueting, πιθανόν είναι άγνωστος στους περισσότερους, αλλά είναι ο δισεκατομμυριούχος ($3,8 δισεκατομμύρια) founder της Κινέζικης ιστοσελίδας online video Leshi Television και πρόσφατα παρομοίωσε την Apple με τους Ναζί, δημοσιεύοντας μία εικόνα για την προώθηση του πρώτου smartphone της εταιρείας του.

Η εικόνα που ανέβηκε στον επιβεβαιωμένο λογαριασμό του στο Weibo (τον οποίο ακολουθούν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια χρήστες) δείχνει ένα καρτούν με την μορφή του Αδόλφου Χίτλερ να φοράει ένα κόκκινο περιβραχιόνιο με το λογότυπο της Apple, στην θέση της σβάστικας.

Το κείμενο στο πάνω μέρος της εικόνας ουσιαστικά συγκρίνει υποτίθεται στοιχεία των οικοσυστημάτων του Android και του iOS: “πληθοπορισμός, ελευθερία ενάντια στην αλαζονία, τυραννία”.

 

Στο κείμενο που έγραψε ο Jia Yueting για να συνοδεύσει την εικόνα στην ανάρτηση του, ισχυρίζεται ότι η προσέγγιση της Apple στην βιομηχανία των smartphones στραγγαλίζει την καινοτομία και βλάπτει τα συμφέροντα των χρηστών.

“Κάτω από το αλαζονικό καθεστώς της κυριαρχίας του iOS που οι προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο αγαπούν να μισούν, πάντα αναρωτιόμασταν προσεκτικά “είναι καλή τέτοιου είδους καινοτομία; γράφει. Και συνεχίζει υπονοώντας ότι η Apple είναι μία αυτοκρατορία που πεθαίνει.

 

Όσο αφορά στο κινητό που μπορείτε να διακρίνετε στην εικόνα, είναι το LeTV X900 smartphone της εταιρείας του, το οποίο θα βασίζεται στο Android και φημολογείται ότι θα διαθέτει USB Type-C υποδοχή, 5,5 ιντσών οθόνη και 4GB RAM.

 

Link.png Site: The Verge