Λίγο πριν ολοκληρώσει τη παρουσίαση των νέων συσκευών iPhone 6 και του Apple Watch, η Apple στις 9 Σεπτεμβρίου ανέβασε στη σκηνή τους U2, και ανακοίνωσε ότι ο νέος τους δίσκος, "Songs of Innocence" θα φτάσει δωρεάν στους περίπου 500 εκατομμύρια χρήστες της πλατφόρμας της μέσω του iTunes. Με αυτή τη κίνηση της παρόλα αυτά, η Apple ξεσήκωσε... αντιδράσεις.

Σύμφωνα με αναφορές, η Apple ξόδεψε περισσότερα από 100 εκατομμύρια για τη προώθηση του άλμπουμ, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτά η αμοιβή του συγκροτήματος U2. Το ποσό μπορεί να ακούγεται μεγάλο αλλά αποτελεί κέρδος μόλις μερικών ημερών για την εταιρεία. Ο Bono, frontman των U2, ανέφερε πως η συνεργασία του συγκροτήματος με την Apple θα συνεχιστεί για μερικά χρόνια ακόμα.

 

Όπως αναφέραμε, η δωρεάν διανομή του άλμπουμ, δεν έλαβε τη θερμή υποστήριξη των χρηστών της δημοφιλούς πλατφόρμας -τουλάχιστον ορισμένων από αυτούς- οι οποίοι είδαν το "Songs of Innocence, να έχει αυτόματα προστεθεί στους λογαριασμούς τους (κάποιοι μίλησαν για παραβίαση των δικαιωμάτων τους, για επιβολή του άλμπουμ, άλλοι για... big brother κ.ά). Οι αντιδράσεις των χρηστών ήταν ποικίλες και λίγο καυστικές σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που δε συγκινήθηκαν από τη δωρεά διανομή, τουλάχιστον με τον τρόπο που έγινε.

 

Έτσι, η Apple προσφέρει έναν γρήγορο τρόπο για την απομάκρυνση του άλμπουμ καθώς και ειδικό forum υποστήριξης με αναλυτικές λεπτομέρειες. Για την απομάκρυνση από τη λίστα, θα πρέπει οι χρήστες να επισκεφτούν τη σελίδα υποστήριξης της Apple, ενώ αν το έχουν κατεβάσει ήδη τότε θα πρέπει χειροκίνητα να σβήσουν τα τραγούδια. Το "Songs of Innocence" θα είναι διαθέσιμο μέχρι τις 13 Οκτωβρίου δωρεάν και μετέπειτα με κάποιο κόστος, σε περίπτωση που μετανιώσατε τη διαγραφή του από το κινητό σας και το θέλετε.

 

Link.png Site: TheNextWeb | TheVerge | TheNextWeb