Το CNBC υποστηρίζει πως η Apple αναπτύσσει υπό άκρα μυστικότητα έναν αισθητήρα ο οποίος θα μπορεί να μετρά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα των διαβητικών σε συνεχή βάση και με μη επεμβατικό τρόπο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό, το πρότζεκτ ξεκίνησε από τον Steve Jobs λίγο πριν από τον θάνατό του, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε όσους πάσχουν από διαβήτη να ελέγχουν εύκολα και ανά πάσα στιγμή την υγεία τους.

 

Για την ανάπτυξη του αισθητήρα, η εταιρεία έχει προσλάβει αρκετούς ειδικούς, οι οποίοι εργάζονται σε ένα μυστικό κτήριο μακριά από τα γραφεία της. Η συσκευή λειτουργεί τόσο καλά που δοκιμάζεται ήδη σε “κλινικές εγκαταστάσεις” στο Σαν Φρανσίσκο.

 

Μέχρι σήμερα, ο πιο αξιόπιστος τρόπος μέτρησης του σακχάρου γίνεται με την επώδυνη διαδικασία του τρυπήματος των δακτύλων, ώστε να ληφθεί μία σταγόνα αίματος του ασθενούς. Τα αποτελέσματα του αισθητήρα της Apple είναι όμως τόσο αισιόδοξα, ώστε η εταιρεία έχει ήδη ζητήσει τη συνδρομή συμβούλων, για να μπορέσει να περάσει με επιτυχία την επίπονη διαδικασία του FDA (του αμερικανικού FDA) και να πάρει την έγκριση για την κυκλοφορία της καινοτομίας.

 

Link.png Site: Εngadget