Σε χρόνο ρεκόρ, η Apple διαθέτει τη νέα έκδοση του iOS και συγκεκριμένα την έκδοση iOS 8.0.2, λίγες ώρες μετά την κυκλοφορία του iOS 8.0.1 η οποία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στους κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus που πρόλαβαν να την εγκαταστήσουν πριν η εταιρεία την αποσύρει.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές χρηστών, το πρόβλημα με τη μη σωστή λειτουργία του TouchID αλλά και την αδυναμία λήψης σήματος από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας έχουν επιλυθεί οριστικά ενώ στην αναβάθμιση περιλαμβάνονται παράλληλα όλες οι διορθώσεις που περιλάμβανε το iOS 8.0.1.

 

Μια από αυτές αφορά την πλατφόρμα HealthKit της οποίας ένα bug οδήγησε την Apple να αφαιρέσει από το App Store όσες εφαρμογές έκαναν χρήση του συστήματος αυτού. Το bug αυτό αποτελεί παρελθόν και έτσι αναμένεται να δούμε πολύ σύντομα μια νέα σειρά εφαρμογών που θα ασχολούνται με τη γυμναστική του κατόχου της συσκευής, παρουσιάζοντας διάφορα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σε συνδυασμό με gadgets που προορίζονται γι' αυτό το σκοπό.

 

Σε άλλες διορθώσεις περιλαμβάνεται αυτή που αφορά τα νέα πληκτρολόγια τρίτων κατασκευαστών που υποστηρίζει το iOS 8 και τα οποία η προκαθορισμένη λειτουργία χρήσης τους ακυρωνόταν μόλις ο χρήστης εισήγαγε τον κωδικό του. Το iOS 8.0.2 επιδιορθώνει ακόμα ένα πρόβλημα που μπορούσε να προκαλέσει αναπάντεχη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κατά τα λήψη μηνυμάτων SMS/MMS αλλά και το bug που απέτρεπε την προσπέλαση φωτογραφιών στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών από ορισμένες εφαρμογές.

 

Όπως πάντα, η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για όσους διαθέτουν συμβατή συσκευή μέσω OTA (over the air) ή και από το iTunes.