Οι αναταράξεις από το μίνι φιάσκο που ακολούθησε η παρουσίαση των χαρτών της Apple στο iOS 6.0 συνεχίζεται με την πιο σημαντική να γίνεται πριν λίγες ώρες, μια εξέλιξη που βρίσκει τον υπεύθυνο του iOS εκτός Apple.

Ο Scott Forstall, ένα από τα πιο δημόσια πρόσωπα της Apple ο οποίος ως υπεύθυνος του iOS παρουσίαζε πάντα τα νέα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας στις παρουσιάσεις της εταιρείας, στην ουσία απολύεται. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η "παραίτηση" του υπευθύνου του iOS κρύβει αρκετό παρασκήνιο από πίσω και σύμφωνα με πηγές προκλήθηκε όταν ο Forstall αρνήθηκε να υπογράψει την ανακοίνωση/απολογία της Apple σχετικά με την νέα εφαρμογή των χαρτών η οποία αντικατέστηκε τα Google Maps στο iOS 6.0. Ως αποτέλεσμα, ο πρόεδρος της Apple Tim Cook υπέγραψε την αίτηση και στη συνέχεια έγραψε το τέλος στην καριέρα του Forstall στην Apple, μια καριέρα που ξεκίνησε πριν 15 χρόνια από τη Next του Steve Jobs του οποίου θεωρούνταν το δεξί χέρι.

 

Ο Johny Ive αναλαμβάνει και νέο ρόλο μετά τις τελευταίες ανακατατάξεις και πλέον θα είναι υπεύθυνος για το Human Interfaces εκτός από τον σχεδιασμό των συσκευών της Apple. Ο Eddie Cue αναλαμβάνει παράλληλα με το iTunes, την ανάπτυξη των χαρτών της Apple και του Siri ενώ ο Craig Federighi αναλαμβάνει να καθοδηγεί το iOS και το OS X.

 

Link.png Site: Δελτίο Τύπου