Η Apple φαίνεται να βρήκε έναν σύμμαχο στο δικαστικό “αγώνα” της εναντίον της Samsung, καθώς την περασμένη Δευτέρα η Nokia κατέθεσε υπέρ της πρώτης για την απαγόρευση πώλησης smartphones της κορεάτικης εταιρείας.

Οι προσπάθειες της Apple να πάρει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον συσκευών της Samsung έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο χρόνο όταν κέρδισε σε μία από τις μεγαλύτερες δικαστικές διαμάχες αποζημείωση ύψους $1.05 δις δολαρίων λόγω παραβίασης πατεντών. Το ποσό αυτό μειώθηκε στο μισό πριν από μερικές μέρες, με την Apple να χάνει τα ασφαλιστικά μέτρα που ζήτησε καθώς θα πρέπει να αποδείξει ότι τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που παραβιάστηκαν αποτελούν σημαντικά κομμάτια των συσκευών που “κρίθικαν ένοχες”.

 

Ύστερα από αυτά η Apple κατέθεσε έφεση με τη Nokia να βρίσκεται με το μέρος της, και τους δικηγόρους της να ευελπιστούν ότι αυτή τη φορά δε θα είναι δύσκολο να κερδίσουν την έφεση.

 

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη που θα έχει η υπόθεση, καθώς Apple και Nokia τουλάχιστον στην αγορά των smartphones είναι ένα από τα ζευγάρια των μεγαλύτερων ανταγωνιστών. Επίσης ύστερα από τα τελευταία γεγονότα επιβεβαιώθηκε η φήμη που ήθελε τις δύο αυτές εταιρείες να συνεργάζονται εναντίον της Samsung.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/nokia-and-apple-team-up-against-samsung[/url]']neowin.net