Με τη νέα ενημέρωση 8.0.2 του iOS, έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και οι πρώτες εφαρμογές στο App Store που εκμεταλλεύονται τη σουίτα Apple HealthKit.

To FitPort είναι η πρώτη εφαρμογή που εμφανίστηκε στο App Store, και η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που έχουν σχέση με την υγεία σας, καθώς συγχρονίζεται με το HealthKit. Το νέο framework της Apple που σχετίζεται με την υγεία, επιτρέπει στο χρήστη να είναι πολύ επιλεκτικός πάντως σε σχέση με τα στοιχεία, τα δεδομένα και τις πληροφορίες που θα διαμοιράζεται με τρίτες εφαρμογές.

 

Εφαρμογές που σχετίζονται με το HealthKit θα έκαναν την εμφάνισή τους στο Store με την ενημέρωση 8.0.1 του iOS αλλά λόγω ορισμένων προβλημάτων που εμφανίστηκαν και αφορούσαν στη λειτουργία του Touch ID καθώς και στην αδυναμία λήψης σήματος από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, η Apple αναγκάστηκε να αποσύρει την ενημέρωση με αποτέλεσμα να καθυστερήσει παράλληλα και η κυκλοφορία αυτών των εφαρμογών (τα apps θα είχαν διατεθεί νωρίτερα, αν δεν είχε πάντως μεσολαβήσει ένα σοβαρό bug που έπρεπε να διορθωθεί και σχετιζόταν με το Healthkit). Σύντομα αναμένεται να διατεθούν αρκετές ακόμη εφαρμογές στο App Store που θα έχουν σχέση με την υγεία.

 

Link.png Site: 9to5mac | GSMArena