Η Apple ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου οικονομικού τριμήνου που ολοκληρώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 2015, για το οικονομικό έτος 2016.

Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ που έφτασαν τα $75,9 δισεκατομμύρια, καθώς και ρεκόρ καθαρών εσόδων που έφτασαν τα $18,4 δισεκατομμύρια, τα περισσότερα κέρδη στην ιστορία της. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, ένα χρόνο πριν, η Apple είχε ανακοινώσει τζίρο $74,6 δισεκατομμυρίων και $18 δισεκατομμύρια σε κέρδη την ίδια περίοδο. Οι πωλήσεις εκτός ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν το 66% των εσόδων για το συγκεκριμένο οικονομικό τρίμηνο.

 

Σε δήλωση του, ο CEO της Apple, Tim Cook, απέδωσε το ρεκόρ τριμήνου στις ισχυρές πωλήσεις των συσκευών iPhone, Apple Watch και Apple TV και τόνισε ότι μεταξύ άλλων, η υπηρεσία Service της Apple επιταχύνθηκε και πως η βάση των χρηστών της αυξήθηκε στις 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές, που αποτελούν το 1/7 του παγκόσμιου πληθυσμού.

 

Παρά τα ιδιαίτερα εντυπωσιακά νούμερα πάντως, η μετοχή της Apple μετά από λίγες ώρες έπεσε, επειδή παρόλο που η εταιρεία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για καθαρά έσοδα $18,22 δισεκατομμυρίων, δεν έπιασε την πρόβλεψη για τζίρο τουλάχιστον $76,67 δισεκατομμυρίων.

 

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι παρά την αύξηση στον τζίρο και στα καθαρά έσοδα, ότι οι πωλήσεις των συσκευών iPhone αλλά και των Mac αυξήθηκαν οριακά ή βρίσκονται σε πτώση. Για παράδειγμα, τα έσοδα από τις πωλήσεις Mac μειώθηκαν κατά 3% ενώ οι πωλήσεις μονάδων μειώθηκαν κατά 4% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ αν συγκρίνουμε τους αριθμούς με το προηγούμενο τρίμηνο, τα έσοδα από τις πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2% και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 7%.

 

Όσον αφορά στις πωλήσεις iPhone, αν και ήταν 1% περισσότερες το πρώτο οικονομικό τρίμηνο (περίπου 74,8 εκατομμύρια συσκευές) από όσες συσκευές είχαν πωληθεί πέρυσι την ίδια περίοδο, σημειώθηκε η μεγαλύτερη επιβράδυνση που έχει γνωρίσει η εταιρεία από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone.

 


gallery_286955_2819_7253.jpg

 


Link.png Site: GSMArena
Link.png Site: SlashGear
Link.png Site: SlashGear