Η εναλλακτική πρόταση της Apple στην web έκδοση του Office της Microsoft και στα Google Docs, είναι το iWork για το iCloud, όπου μέχρι πρότινος για να είχατε πρόσβαση, θα έπρεπε να ήσασταν κάτοχος μιας Apple συσκευής.

Τον περιορισμό αυτό αφαιρεί από σήμερα η Apple αφού όπως ενημερώνει στην ιστοσελίδα beta.icloud.com, το μόνο που χρειάζεται να έχετε πλέον είναι ένας λογαριασμός Apple ID τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν.

 

Το iWork for iCloud φέρνει τη σουίτα γραφείου της Apple από τους υπολογιστές και το iOS, πλέον και στο web κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση στο Pages, το Numbers και το Keynote, μπορεί να γίνει μέσω browser από υπολογιστές Windows. Chrome OS, και Linux. Ο χρήστης έχει στη διάθεση του 1GB αποθηκευτικού χώρου στο iCloud για να αποθηκεύει τα αρχεία του ενώ και οι τρεις εφαρμογές παραμένουν σε δοκιμαστική μορφή beta.

 

Η κίνηση αυτή της Apple πιθανόν να οφείλεται στην πρόθεση της εταιρείας να αποτελέσει έναν σημαντικό παίχτη στην κατηγορία των cloud υπηρεσιών, με την πολιτική της εταιρείας να αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία μόνο τους κατόχους των συσκευών της.

 

Link.png Site: beta.icloud.com