Η Apple δίνει επιτέλους τέλος στο φαινόμενο χαμένων γραπτών μηνυμάτων μέσω του δικτύου iMessage, το οποίο αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για όσους αποφασίζουν να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα του iOS και το iPhone, για κάποια άλλη ανταγωνιστική πρόταση.

Μέχρι σήμερα, όσοι αποφάσιζαν να αντικαταστήσουν το iPhone τους με κάποιο άλλο smartphone, δε μπορούσαν να δεχθούν γραπτά μηνύματα SMS τα οποία τους τα έστελνε κάποιος με iPhone μιας και ο τηλεφωνικός τους αριθμός εμφανιζόταν ως ενεργός στο δίκτυο του iMessage.

 

Με μια ειδική ιστοσελίδα που ανάρτησε η Apple, ο χρήστης μπορεί να ακυρώσει τη σύνδεση του τηλεφωνικού του αριθμού με το δίκτυο του iMessage, απλά με το να δηλώσει τον αριθμό και να εισάγει στην σελίδα τον ειδικό κωδικό που θα λάβει στη νέα του συσκευή. Παρόλα αυτά, στις υποστηριζόμενες χώρες των οποίων οι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου, δεν περιλαμβάνεται μέχρι στιγμής η Ελλάδα.

 

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έκανε την εμφάνιση του με τα εγκαίνια του iMessage στο iOS 5 το 2011, και έγινε πιο εμφανές τον περασμένο Μάιο όταν και ένα πρόβλημα με τους servers της Apple οδήγησε σε μια σωρεία προβλημάτων κατά την παράδοση μηνυμάτων. Το συγκεκριμένο συμβάν οδήγησε την εταιρεία στις δικαστικές αίθουσες ύστερα από μηνύσεις χρηστών, με την Apple να δηλώνει ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι θα το διορθώσει.

 

Link.png Site: DeRegister Web Tool

Link.png Site: MacRumors