Υποθέτουμε ότι η κύρια κάμερα των επόμενης γενιάς μοντέλων iPhone θα είναι αρκετά πιο εξελιγμένη σε σχέση με την τωρινή, μετά την εξαγορά της εταιρείας LinX από την Apple.

Η LinX είναι μία Ισραηλινή εταιρεία ανάπτυξης τεχνολογιών για κάμερες, που ειδικεύεται στις κάμερες ανίχνευσης βάθους (depth-sensing). Σκεφτείτε την τεχνολογία της κάμερας RealSense της Intel ή το χαρακτηριστικό Duo Camera που έκανε την εμφάνιση του στο One (M8) της HTC.

 

Αν και η Apple, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις, δεν σχολιάζει τις εξαγορές που κάνει και δεν αναφέρεται σε μελλοντικά προϊόντα, η τεχνολογία και το hardware της LinX επιτρέπει την λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών, το refocusing μετά την λήψη της φωτογραφίας, το parallax imaging, τα soft-backgrounds (background focus blur) όπως με τις DSLR φωτογραφικές μηχανές και καλύτερα αποτελέσματα σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό.

 

Κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν είναι βεβαίως καινούρια στον χώρο της φωτογραφίας και έχουμε δει αρκετά smartphones ή tablets να εκμεταλλεύονται τέτοιου είδους τεχνολογίες, αλλά θα αποτελέσουν εξαιρετικές προσθήκες στο νέο iPhone, και ενδεχομένως η Apple να πάει τα πράγματα και ένα βήμα πιο πέρα. Η εξαγορά σύμφωνα με αναφορές στοίχισε στην Apple περίπου $20 εκατομμύρια.

 

Link.png Site: GSMArena