Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η Apple θέλει οι χρήστες της να μπορούν να φορτίζουν τα iPhones και τα iPads τους εξ αποστάσεως, και η εταιρεία βρίσκεται αυτή την περίοδο σε φάση ανάπτυξης της ασύρματης τεχνολογίας.

Η Αμερικάνικη εταιρεία λέγεται πως ήδη εργάζεται μαζί με συνεργάτες της στις ΗΠΑ και στην Ασία, για να βρει τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε οι συσκευές της να μπορούν να φορτίζουν από “σημαντικά μεγαλύτερη απόσταση από αυτή που χρησιμοποιείται σήμερα με τις βάσεις φόρτισης και τα smartphones”.

 

Αν και η βάση φόρτισης του Apple Watch, μπορεί και φορτίζει την συσκευή από απόσταση μερικών χιλιοστών, φανταζόμαστε ότι η εταιρεία στοχεύει σε κάτι που λειτουργεί από μεγαλύτερη απόσταση.

 

Αν και στο άρθρο του Bloomberg δεν αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα, η Energous, έκανε γνωστό στην CES 2016, ότι έχει συμβόλαιο με “μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο” και ισχυρίστηκε ότι η ασύρματη τεχνολογία φόρτισης της, με την ονομασία WattUp, μπορεί να λειτουργήσει από απόσταση 5 μέτρων περίπου. Αν και η συγκεκριμένη περίπτωση, ταιριάζει με αυτό που θέλει η Apple, η Energous θα μπορούσε να έχει συμβόλαιο με μία από τις Samsung, Google και Microsoft.

 

Το πρόβλημα με την τεχνολογία αυτού του είδους, είναι ότι με την απόσταση, μειώνεται η αποδοτικότητα και ο χρόνος φόρτισης αυξάνει σημαντικά. Αυτό που προσπαθεί να κάνει η Apple είναι να βρει τον τρόπο να μειωθούν σημαντικά οι απώλειες. Αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με το Bloomberg, η τεχνολογία θα κάνει την εμφάνιση της το 2017.

 

Link.png Site: Engadget