Η Apple έχει δεχτεί επανειλημμένως κριτική για την εμμονή της στα μεγάλα περιθώρια γύρω από την οθόνη των μοντέλων iPhone (bezels).

Εξαιτίας μάλιστα του κεντρικού πλήκτρου, που λειτουργεί πια και ως αναγνώστης δαχτυλικού αποτυπώματος, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης αν κρίνουμε από την επιμονή της εταιρείας στην συμμετρία.

 

Αν κάποτε η Apple αποφασίσει να εξαλείψει το "Home Button", για να μειώσει και παράλληλα τα περιθώρια γύρω από την οθόνη, ειδικά στα τμήματα, πάνω και κάτω από αυτή, θα μπορούσε να σκεφτεί αρκετές λύσεις για τον αισθητήρα.

 

Θα μπορούσε να αλλάξει το σχήμα του αισθητήρα Touch ID για παράδειγμα, ώστε να είναι μικρότερος σε μέγεθος (π.χ να έχει παραλληλόγραμμο σχήμα) ή να τον μετακινήσει στην "πλάτη" του iPhone (π.χ εκεί που βρίσκεται το λογότυπο της εταιρείας). Η εταιρεία πάντως προσανατολίζεται σε μία πιο... "ακραία" λύση, να μεταφέρει την λειτουργία Touch ID στην οθόνη.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει μία ευρεσιτεχνία που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ και η οποία έχει την ονομασία "Fingerprint Sensor in an Electronic Device".

 

Με την συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρήστης θα μπορούσε να τοποθετεί το δάχτυλο του οπουδήποτε πάνω στην οθόνη για να ξεκλειδώσει την συσκευή ή για να προχωρήσει σε μία αγορά (για παράδειγμα από το iTunes) ενώ για το πρώτο, δηλαδή για το ξεκλείδωμα θα μπορούσε να χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα δάχτυλα (π.χ θα μπορούσε να ακουμπάει όλο το χέρι του στην οθόνη).

 

gallery_286955_1672_8846.jpg

 

gallery_286955_1672_23670.jpg

 

Link.png Site: SlashGear