Στο App store της Apple υπάρχουν αρκετές εφαρμογές/ υπηρεσίες που σας λένε τον τίτλο του άλμπουμ ή του τραγουδιού που ακούτε. Σύμφωνα ωστόσο με το Bloomberg, η Apple αναμένεται να αυτοματοποιήσει αυτή τη διαδικασία σε νέα έκδοση του iOS.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple αναμένεται να ενσωματώσει την λειτουργία αναγνώρισης τραγουδιών της υπηρεσίας Shazam με τον ίδιο περίπου τρόπο που ενσωματώνει τα Facebook και Twitter. Θα μπορούσατε να ρωτήσετε τη Siri για παράδειγμα για το μουσικό κομμάτι που ακούτε από το να πατήσετε κάποιο πλήκτρο ενώ το νέο χαρακτηριστικό θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το iTunes Radio. Όπως λειτουργεί με τη μουσική, το Shazam λειτουργεί και με τα τηλεοπτικά σώου, και είναι πιθανό η Apple να θέλει να ενσωματώσει και αυτή τη δυνατότητα.

 

Δεν διευκρινίζεται πότε το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, που αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας της Apple με το Shazam θα είναι διαθέσιμο στο iOS. Παρόλα αυτά το WorldWide Developers Conference που θα πραγματοποιηθεί δεν είναι και πολύ μακριά μας, οπότε το πιθανότερο είναι να γίνει εκεί η σχετική ανακοίνωση.

 

Link.png Site: Engadget