Φαίνεται πως πλέον η Apple δε θέλει οι πελάτες της να περιμένουν σε ουρές έξω από τα καταστήματα της, ένα φαινόμενο που παρατηρείται συνήθως στις κυκλοφορίες νέων προϊόντων της εταιρείας .

Σύμφωνα με αναφορά του Business Insider, η Angela Ahrendts, Senior VP των καταστημάτων λιανικής και των ηλεκτρονικών καταστημάτων της Apple, σε εσωτερικό της μήνυμα, αναφέρει την επιλογή της εταιρείας στο να προτρέψει τον κόσμο να αγοράζει από το Apple Store, συσκευές όπως το Apple Watch ή το MacBook 12 ιντσών, καθώς υπάρχει περισσότερη διαθεσιμότητα. Κάτι τέτοιο σύμφωνα με την Ahrendts έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από την εναλλακτική να περιμένει ο κόσμος στις ουρές, χωρίς να είναι σίγουρος για το αν θα αγοράσει τελικά αυτό που επιθυμεί.

 

Στις ίδιες αναφορές γίνεται λόγος για το γεγονός πως στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι διαθέσιμη η παραλαβή από το κατάστημα, αλλά μόνο η κατ οίκον παράδοση ενώ η ίδια δυνατότητα δίνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες.

 

Η απόφαση αυτή δεν αποτελεί κάποια έκπληξη καθώς είναι αρκετά συχνό το φαινόμενο να συνωστίζεται κόσμος έξω από τα καταστήματα της εταιρείας, για να διαπιστώσει πως τελικά αυτό που θέλει δεν είναι διαθέσιμο. Άλλωστε όπως έχουμε διαπιστώσει και εδώ στο Insomnia σε παλαιότερες αποστολές μας με πιο πρόσφατη την αναμονή μας στην ουρά για το iPhone 6, ο κύριος σκοπός του κόσμου είναι η πώληση προϊόντων της Apple στη μαύρη αγορά.

 

Η επόμενη μεγάλη κυκλοφορία της Apple έχει προγραμματιστεί για τις 24 Απριλίου και αφορά το Apple Watch, με το ερώτημα να παραμένει για το αν θα μπορέσει να δημιουργήσει τον όλο θόρυβο που πραγματοποιεί κάθε νέα κυκλοφορία iPhone.

 

Link.png Site: Engadget