Ωφελημένοι θα βγουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών στην περιοχή Jutland της Δανίας, όπου η Apple κατασκευάζει ένα νέο data center, καθώς η θερμότητα που θα παράγεται από τους server της αμερικανικής εταιρείας θα διοχετεύεται στο τοπικό δίκτυο θέρμανσης, συμβάλλοντας έτσι τον χειμώνα στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας των κατοικιών στα επιθυμητά επίπεδα.

Η Apple κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο data center στην τελευταία Περιβαλλοντική της Έκθεση, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα. Όπως προσθέτει, η εγκατάσταση θα ηλεκτροδοτείται επίσης κατά 100% από ΑΠΕ, ώστε να μην επιβαρύνει το τοπικό ηλεκτρικό δίκτυο.

 

Μάλιστα, ένα μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από την ανακύκλωση αγορτικών αποβλήτων. Κι αυτό σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Aarhus, η εταιρεία θα δημιουργήσει μία μονάδα που από τα απόβλητα θα παράγει μεθάνιο, το οποίο στη συνέχεια θα καίγεται για να παραχθεί ρεύμα.

 

Μάλιστα, ως παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας, που ονομάζεται αναερόβια χώνευση, θα παράγεται λίπασμα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, το οποίο η εταιρεία θα διαθέτει σε τοπικούς γεωργούς, για να το χρησιμοποιήσουν στα χωράφια τους.

 

Στην Έκθεση, η αμερικανική εταιρεία κάνει αναφορά σε ένα ακόμη data center, το οποίο αυτή τη φορά προορίζεται για την ιρλανδική πόλη Athenry. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα λειτουργεί με ρεύμα που θα παράγεται από την ενέργεια των κυμάτων.

 

Link.png Site: ΤechWorld