Μια φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε στην κινεζική ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Apple, αυτό των ψεύτικων αξιολογήσεων εφαρμογών στο App Store.

Στη φωτογραφία η οποία αναρτήθηκε με τον τίτλο «Σκληρά εργαζόμενη υπάλληλος που κοροϊδεύει τις αξιολογήσεις του App Store» , απεικονίζει μια Κινέζα η οποία κάθεται και μπροστά της έχει ένα πίνακα στον οποίο υπάρχουν τουλάχιστον 100 iPhone. Η γυναίκα έχει το χέρι της μέσα σε μια μικρή κουβέρτα κάτι που σημαίνει ότι στο δωμάτιο επικρατεί κρύο ενώ πιθανότατα προχωρά σε επανειλημμένες εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις συγκεκριμένων εφαρμογών, προχωρώντας και στη δημοσίευση ψεύτικων αξιολογήσεων.

 

Αν και μόνο η Apple γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο μια εφαρμογή μπορεί να ανέβει θέσεις στις λίστες του App Store, σίγουρο θεωρείται το γεγονός ότι όσα περισσότερα «κατεβάσματα» έχει, τόσο πιο ψηλά θα βρεθεί στη λίστα των κορυφαίων εφαρμογών. Για το σκοπό αυτό, δημιουργοί εφαρμογών και παιχνιδιών, χρησιμοποιούν αντίστοιχες «υπηρεσίες» οι οποίες υπόσχονται σημαντική αύξηση αξιολογήσεων 5 αστεριών και παραμονή στο Top 10 του App Store, με κόστος που φτάνει ακόμα και τα $65.000 την εβδομάδα. σύμφωνα με την ιστοσελίδα Cult Of Mac,

 

app-store-manipulation-prices.jpg

 

Υπάρχουν όμως και οι δημιουργοί εφαρμογών που προσπαθούν να ανέβουν στην κατάταξη του App Store με νόμιμους τρόπους, οι οποίοι έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους στην Apple, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία πρέπει να εντατικοποιήσει τις προσπάθειές της για την εξάλειψη του φαινομένου.

 

Link.png Site: Business Insider