Σύμφωνα με έρευνα του ειδικού ασφαλείας Tom Landesman και της anti-spam εταιρείας Cloudmark, το iMessage είναι υπεύθυνο για περισσότερο από το 30% των συνολικών spam μηνυμάτων σε φορητές συσκευές.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως η συγχώνευση της desktop έκδοσης με αυτή της φορητής στο iOS, κάνει πιο εύκολο το έργο των spammers καθώς μέσω του Mac μπορούν να γράψουν ένα κείμενο και να το διανέμουν όσο γρήγορα όσο επιτρέπει η Apple. Ο Landesman αναφέρει πως είναι το όνειρο κάθε spammer με τέσσερις γραμμές κώδικα και με τη χρήση των Apple scripts να μπορεί να δίνει εντολή στο Mac να στείλει το μήνυμα σε οποιονδήποτε αυτός επιθυμεί.

 

Με το iMessage, οι spammers μπορούν να στείλουν ανεπιθύμητα μηνύματα σε emails και τηλεφωνικούς αριθμούς που έχει καταχωρήσει ο χρήστης. Η δυνατότητα της desktop εφαρμογής Messages να επιβεβαιώνει αν οι τηλεφωνικοί αριθμοί ανήκουν στο δίκτυο του iMessage, έχει κάνει την αποστολή spam σε συγκεκριμένους χρήστες ακόμα πιο εύκολη, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με το γεγονός πως η είσοδος στην υπηρεσία γίνεται απλά και μόνο με ένα email. Ο ερευνητής εξηγεί πως το χαρακτηριστικό του iMessage με το οποίο φαίνεται αν έχει διαβαστεί ένα μήνυμα επιτρέπει σε spammers να δημιουργήσουν μια λίστα επιβεβαιωμένων χρηστών που θα τους αποστέλλουν spam μηνύματα με βάση τη δραστηριότητά τους.

 

Η Apple έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να καταπολεμήσει τα spam μηνύματα στο iMessage με τη χρήση ορίου στην αποστολή μηνυμάτων καθώς μερικοί προγραμματιστές του iOS είχαν πέσει θύματα μιας denial-of-service φάρσας. Επιπλέον με ένα δεύτερο μέτρο καταπολέμησης του spam, η εταιρεία δημιούργησε ένα ένα εργαλείο αναφοράς spam μηνυμάτων. Ωστόσο, το εργαλείο αυτό είναι αρκετά πολύπλοκο στη χρήση του, αφού απαιτεί από τους χρήστες να στείλουν στην Apple screenshot του spam μηνύματος, το email ή το τηλεφωνικό νούμερο που τους έστειλε το μήνυμα, μαζί με τη μέρα και ώρα που το έλαβαν.

 

Link.png Site: MacRumors