Η Apple πιστεύει ότι το μέλλον της τηλεόρασης είναι τα… apps, και δικαιολογεί τον ισχυρισμό της, λέγοντας πως οι περισσότεροι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο (π.χ μέσω Netflix) μέσω των εφαρμογών.

Για να υποστηρίξει το όραμα της για την τηλεόραση του μέλλοντος, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε το νέο Apple TV, που προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρό hardware, ένα νέο χειριστήριο με οθόνη αφής και μικρόφωνο, μοντέρνο OS (tvOS), νέες εμπειρίες για τους χρήστες, εργαλεία για developers και βεβαίως το κατάλληλο App Store.

 

Το νέο Apple TV είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, και συνοδεύεται από ένα χειριστήριο με αισθητήρα αφής (Apple TV Remote). Στο εσωτερικό του νέου Apple TV υπάρχει ένα 64-bit A8 chip, και προσφέρει Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac με MIMO καθώς και υπέρυθρες ενώ δεν απουσιάζει μία HDMI και μία Ethernet θύρα.

 

 

Το Bluetooth 4.0 χειριστήριο διαθέτει πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενσωματώνει accelerometer και gyroscope, διαθέτει Lightning connector για την φόρτιση του, και η αυτονομία του έχει αξιολογηθεί στους τρείς μήνες ανά φόρτιση.

 

Σπουδαίο ρόλο βεβαίως στην εμπειρία για την διαχείριση και την αναπαραγωγή περιεχομένου (είτε αφορά σε τηλεοπτικές σειρές και σόου ή κινηματογραφικές ταινίες και μουσική αλλά και παιχνίδια) παίζει και η Siri και οι φωνητικές εντολές αλλά και το χειριστήριο με την επιφάνεια αφής, που καθιστά απλή την αναπαραγωγή ταινιών, την αναζήτηση, την μετακίνηση μπροστά ή πίσω στην κινηματογραφική ταινία που παρακολουθεί ο χρήστης κ.ά.

 

Η Siri έχει κεντρικό ρόλο στο Apple TV, αφού ο χρήστης μπορεί με την φωνή του να πραγματοποιεί ερωτήσεις (όπως για παράδειγμα, “ποιος παίζει σε αυτή την ταινία;” “τι έχει για να δουν τα παιδιά;” κ.ά) που αφορούν στο περιεχόμενο ή στις λειτουργίες αναπαραγωγής ή να δίνει σχετικές εντολές. Φυσικά, το Apple TV δεν αφορά μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και στην μουσική, για την οποία ισχύει, ότι ισχύει για τις κινηματογραφικές ταινίες (αγορά περιεχομένου κ.ά). Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τα Netflix, Hulu, HBO και Showtime ωστόσο ετοιμάζονται και άλλες συνεργασίες. Οι developers θα μπορούν βεβαίως να αναπτύξουν και παιχνίδια για το Apple TV, και η αμερικάνικη εταιρεία κατά την διάρκεια της παρουσίασης της δεν παρέλειψε να δείξει μερικά παιχνίδια με το νέο χειριστήριο της Apple να επιδεικνύει δυνατότητες… Wii Nunchuk αφού ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες κίνησης. Σύντομα έρχονται παιχνίδια όπως τα Star Wars, Guitar Hero κ.ά.

 

appletv.jpg

 

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές ή ακόμα και τα… ψώνια σας από την άνεση του καναπέ ή του κρεβατιού σας, και η Apple σε συνεργασία με την GILT, πραγματοποίησε επίδειξη μίας ωραίας εφαρμογής, με την βοήθεια της οποίας ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ.
Το Apple TV θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, με 32GB αποθηκευτικό χώρο στα $149 και με 64GB αποθηκευτικό χώρο στα $199. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

 

Το άρθρο είναι χορηγία του Κωτσόβολου