Η νέα δημιουργία της Apple, το Apple Watch, ξεκινά από σήμερα την πορεία του στις αγορές, με αρκετά προβλήματα διαθεσιμότητας όπως αναμενόταν αλλά και ένα πολύ δυνατό app store.

Αρχικά το Apple Watch κάνει την εμφάνιση του σε 9 χώρες και μόνο για όσους είχαν προλάβει να το προπαραγγείλουν στις 10 Απριλίου, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο αριθμός των παραγγελιών ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια. Οι χώρες που είναι «διαθέσιμο» το έξυπνο ρολόι της Apple είναι η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ.

 

Το δεύτερο κύμα χωρών το οποίο θα υποδεχθεί το Apple Watch αναμένεται να ξεκινήσει από τις 8 Μαΐου και να είναι αρκετά μεγαλύτερο με χώρες όπως η Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Τουρκία, Ρωσία κ.α. Η Ελλάδα πάντως δε θα βρίσκεται ούτε στη δεύτερη φάση κυκλοφορίας, και πολύ πιθανόν να υποδεχτεί το Apple Watch μέσα στο καλοκαίρι.

 

Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch

Μαζί με το Apple Watch, εγκαίνια κάνει και το ειδικό App Store το οποίο από την πρώτη μέρα διαθέτει περισσότερες από 3.000 εφαρμογές, αποκλειστικά και μόνο για το Watch. Στις δημοφιλείς εφαρμογές που ξεχωρίζουν είναι το Twitter, το Instagram, το Runtastic, το Slack, το Yelp, η Expedia κ.α, με αισθητή την απουσία του Facebook. Όλες οι εφαρμογές και τα παιχνίδια είναι χωρισμένα σε αρκετές κατηγορίες όπως Business, Finance, Food & Drink, Travel, Social Networking, Health & Fitness, News κ.α

 

Το Apple Watch κυκλοφορεί σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, με δύο διαφορετικά μεγέθη (38mm, 42mm), και από τιμές που ξεκινάν από τα €350 και φθάνουν ακόμα και τα €17.000.Μια καλή ιδέα για το τι θα πρέπει να περιμένετε, μπορείτε να πάρετε από την πρώτη μας επαφή με τη συσκευή.