Ήδη διαθέσιμη από τη Τετάρτη, η τελευταία έκδοση του iOS μέχρι την περασμένη Κυριακή είχε εγκατασταθεί στο περίπου 47% των συσκευών που υποστηρίζονται από την τελευταία έκδοση της mobile πλατφόρμας της Apple.

Όπως αναφέρει η σελίδα υποστήριξης της Apple, οι ρυθμοί με τους οποίους οι συσκευές iPhone, iPad, iPod touch αναβαθμίζονται στο iOS 8 είναι αρκετά γρήγορος χωρίς να υπάρχει κάποια σύγκριση με κάποια παλαιότερη έκδοση.

 

Η γρήγορη μετάβαση στην τελευταία έκδοση του iOS είναι κάτι σύνηθες για τις συσκευές της Apple χωρίς όμως πολλές φορές να είναι ανώδυνη και αναπόφευκτα συγκρίνεται με τις προσπάθειες αναβάθμισης του λειτουργικού συστήματος της Google. Έτσι συγκριτικά με το Android, ύστερα από 10 μήνες, η τελευταία έκδοση KitKat βρίσκεται εγκατεστημένη μόλις στο 25% των συσκευών.

 

Αρκετοί ήταν οι χρήστες που δυσαρεστήθηκαν από τη μεγάλη χωρητικότητα ελεύθερου χώρου που απαιτούσε η νέα αναβάθμιση, ενώ αρκετές εφαρμογές είναι αυτές που χρειάζονται περαιτέρω ενημέρωση για να είναι συμβατές με το iOS 8. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Apple έχει αρκετή δουλειά μπροστά της, έχοντας προχωρήσει σε αξιολόγηση μόλις του 53% των νέων εφαρμογών που έχουν κατατεθεί στο App Store καθώς και στο 74% των αναβαθμίσεων διαφόρων εφαρμογών.

 

btfewdsvfg.0.jpg

 

Link.png Site: TheVerge

Link.png Site: Apple Developers Page