To iPhone θα συναντήσει επίσημα την επαυξημένη πραγματικότητα από το προσεχές Φθινόπωρο, με την Apple να προσθέτει τη σχετική υποστήριξη στο iOS 11 ενώ ήδη ακούγεται ότι η νέα γενιά συσκευών iPhone θα διαθέτει πολύ περισσότερες δυνατότητες σε επίπεδο hardware.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, ήδη μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα για τη νέα κατηγορία εφαρμογών και παιχνιδιών που θα έρθουν στο App Store από τον Σεπτέμβριο όταν και θα διατεθεί επίσημα το iOS 11. Το mobile λειτουργικό όπως ανακοινώθηκε στο συνέδριο WWDC, θα υποστηρίζει το ARKit, κάτι που σύμφωνα με την Apple θα κάνει το iOS τη μεγαλύτερη πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας στον κόσμο. Το νέο framework είναι ήδη στα χέρια των προγραμματιστών μέσω των δοκιμαστικών εκδόσεων του iOS 11, και τα πρώτα demos που μάλιστα δημιουργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, μπορούν να θεωρηθούν εντυπωσιακά.

 

 

Δύο από τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί, δείχνουν τη δυνατότητα μέτρησης αποστάσεων με πολύ μεγάλη ακρίβεια, με τον χρήστη απλά να στοχεύει δύο διαφορετικά σημεία στο περιβάλλον του και την εφαρμογή να εμφανίζει την απόσταση. Ένα άλλο βίντεο προσθέτει στο χώρο μας και πάνω σε ένα έπιπλο έναν εικονικό χάρακα. Αν και η σχετική δυνατότητα δεν είναι καινούρια στο χώρο των smartphone, η σημαντική διαφορά είναι ότι το ARKit της Apple δεν προυποθέτει κάποιο ειδικό hardware όπως στην πλατφόρμα Tango της Google και το Phab 2 Pro smartphone της Lenovo που την υποστηρίζει επίσημα.

 

Άλλα demo δείχνουν την προσθήκη εικονικών αντικειμένων και ολογραμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο όπως η προσελήνωση του Apollo 11 αλλά και η ενδιαφέρουσα δημιουργία του Matthew Hallberg που φέρνει το Minecraft στην επαυξημένη πραγματικότητα με τη χρήση του ARKit και του Unity. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το IKEA έχει στα σκαρία μια νέα εφαρμογή για iPhone και iPad η οποία θα επιτρέπει να βλέπουμε εικονικά έπιπλα στο σαλόνι μας για να γνωρίζουμε αν ταιριάζουν.

 



 

Link.png Site: Variety