Το μεγαλύτερο ποσοστό ενεργοποιήσεων νέων κινητών και tablet παρατηρείται την περίοδο των Χριστουγέννων με τις συσκευές της Apple να κλέβουν όπως φαίνεται την παράσταση.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Flurry, η οποία εξήγαγε δεδομένα από 600.000 εφαρμογές και η οποία κάθε χρόνο εκδίδει αναφορά σχετικά με νέες ενεργοποιήσεις τις τελευταίες γιορτινές μέρες του χρόνου, η πλειοψηφία όσων ήθελαν να κάνουν δώρο ένα ακριβό smartphone ή tablet για τους αγαπημένους τους τις φετινές γιορτές, προτίμησαν μια συσκευή της Apple.

 

Την περίοδο από 19 ως 25 Δεκεμβρίου, το 51,3% των κινητών τηλεφώνων που ενεργοποιήθηκαν για πρώτη φορά ήταν συσκευές Apple, το 17,7% Samsung, ενώ νέα κινητά Lumia αγόρασε το 5,8%. Λίγο περισσότερο από 1% ήταν το ποσοστό για τα νέα κινητά της Sony και LG, ενώ λιγότερες ενεργοποιήσεις την ημέρα των Χριστουγέννων, παρά τις πολλές παγκόσμιες πωλήσεις, είχαν οι Xiaomi, Huawei και HTC. Επίσης, το 13% των νέων συσκευών ήταν phablets, αυξημένο κατά 4% σε σχέση με το 2013.

 

Εξίσου αρκετές ήταν και οι νέες εγκαταστάσεις εφαρμογών, με την Flurry να εκτιμά πως σε σύγκριση με μια συνηθισμένη μέρα του Δεκεμβρίου, την ημέρα των Χριστουγέννων καταγράφηκαν 2,5 φορές περισσότερα downloads, ενώ τείνει την προσοχή στους προγραμματιστές αναφέροντας πως πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τη νέα τάση χρήσης μεγαλύτερων οθονών από τους καταναλωτές.

 

Πιο συγκεκριμένα, το iPhone 6 ήταν η πρώτη συσκευή που προτίμησαν οι περισσότεροι με το iPhone 6 Plus να βρίσκεται στη πέμπτη θέση ενώ γενικότερα τα phablets παρουσιάζουν μια άνοδο μεταξύ των καταναλωτών. Τον περασμένο Γενάρη, η Juniper Research εκτίμησε πως μέχρι το 2018 τα phablets αναμένεται να φτάσουν τα 120 εκατομμύρια πωλήσεις, αύξηση περίπου 20 εκατομμυρίων από το 2013. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν πως η αύξηση των πωλήσεων phablets θα μειώσει τις πωλήσεις tablets καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν μια συσκευή αντί για δυο.

 

Η Flurry εικάζει πως αν αναλογιστούμε τη περίοδο των Χριστουγέννων ως προάγγελο των αγορών που ακολουθήσουν το νέο έτος τότε παρατηρείται μια τάση σε συσκευές iOS και σε phablets.

 

Link.png Site: TechCrunch | Re/code | Business Insider