Πολλοί αναρωτιούνται για τους λόγους που το Apple Watch που παρήγγειλαν δεν θα φτάσει στα χέρια τους παρά μετά από αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Apple Watch έχει σε ορισμένες περιπτώσεις ελαττωματική Taptic Engine (ο μηχανισμός απτική ανάδραση που στέλνει δονήσεις στον καρπό του χρήστη όταν λαμβάνει κάποια ειδοποίηση).

 

Οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι ελαττωματικοί μηχανισμοί ξέφυγαν από τον ποιοτικό έλεγχο ενός από τους προμηθευτές της Apple, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ξεμείνει με ένα προμηθευτή στην αρχική παραγωγή.

 

Οι μηχανισμοί Taptic engine που κατασκευάζει η AAC Technology Holdings, που έχει την έδρα της στην Shenzhen, στην Κίνα, ανακαλύφθηκε ότι "χαλάνε με τον καιρό". Αυτό οδήγησε την Apple στο να παροπλίσει αρκετά Apple Watch, που είχαν ολοκληρώσει την φάση της παραγωγής, και αυτή η απόφαση της εταιρείας ήταν που επηρέασε την διαθεσιμότητα του smartwatch, αλλά και που επίσης απέτρεψε να φτάσουν ελαττωματικές συσκευές στα χέρια των καταναλωτών.

 

Η εταιρεία αναγκάστηκε να “φορτώσει” όλο το έργο της παραγωγής στον δεύτερο προμηθευτή της, την Ιαπωνική εταιρεία Nidec Corp. Επίσης η Apple πρέπει επίσης να ζήτησε από την Foxconn να αυξήσει την παραγωγή του ρολογιού αν και κάτι τέτοιο δεν θα γίνει μέχρι τα μέσα του 2015.

 

 

Link.png Site: Apple Watch Hands-On

Link.png Site: The Verge