Αλλαγή πολιτικής για την επιστροφή αγορών που έχουν γίνει μέσω του iTunes και το App Store της Apple, με τον καταναλωτή να έχει στη διάθεση του πλέον 14 ημέρες να ακυρώσει την αγορά του.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ακύρωση μπορεί να γίνει 14 ημέρες μετά την παραλαβή της ηλεκτρονικής απόδειξης αγοράς, χωρίς ο καταναλωτής να χρειάζεται να εξηγήσει το λόγο και αφορά αγορές που έχουν γίνει από το iTunes, App Store και το iBook Store.

 

Ο λόγος για την αλλαγή πολιτικής της Apple φέρεται να είναι μια νέα οδηγία της Ε.Ε για τα δικαιώματα των καταναλωτών, μια οδηγία την οποία έχει υιοθετήσει και η Google αν και όχι στο βαθμό που το έχει κάνει η Apple. Συγκεκριμένα η Google επιτρέπει την ακύρωση αγορών από το Play Store οι οποίες αφορούν ταινίες, μουσικές συνδρομές και τηλεοπτικές σειρές, 14 ημέρες μετά την αρχική τους παραγγελία, όμως για αγορά βιβλίων και μουσικής, το χρονικό διάστημα περιορίζεται στις 7 ημέρες. Για τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια του Play Store η Google είναι ακόμα πιο αυστηρή αφού η ακύρωση της παραγγελίας μπορεί να γίνει μόνο για διάστημα 2 ωρών μετά την αγορά τους.

 

Πάντως οι προγραμματιστές και οι δημιουργοί περιεχομένου αναμένεται να εκφράσουν τα παράπονα τους σχετικά με την απόφαση αυτή της Apple αφού δύο εβδομάδες είναι μια σεβαστή περίοδος για κάποιον να ολοκληρώσει ένα παιχνίδι ή να διαβάσει ένα βιβλίο, ακυρώνοντας στη συνέχεια την αγορά και παίρνοντας τα λεφτά του πίσω.

 

Link.png Site: TheNextWeb