Σύμφωνα με μία αναφορά της Wall Street Journal, εκατοντάδες υπάλληλοι της Apple εργάζονται πάνω σε ένα νέο εγχείρημα, το οποίο φημολογείται πως είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο -η εταιρεία μάλιστα έχει κάνει πολλές προσλήψεις, ενώ έχει μετακινήσει αρκετούς υπαλλήλους της στο εγχείρημα από άλλα τμήματα.

Το project έχει την κωδική ονομασία Titan, και στην σημερινή μορφή του και μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης μοιάζει με ένα minivan. Το εγχείρημα "τρέχει" ο πρώην μηχανικός της Ford, Steve Zadesky, ο οποίο βοήθησε την εταιρεία να δημιουργήσει και τα iPod και iPhone. Επίσης φημολογείται ότι η εταιρεία έχει προσλάβει τον υπεύθυνο του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης στην Καλιφόρνια της Mercedes-Benz.

 

Σύμφωνα με την αναφορά της Wall Street Journal, η ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου -πιθανόν να πρόκειται για αυτο-οδηγούμενο- θα χρειαστεί αρκετά χρόνια για να ολοκληρωθεί, εφόσον βεβαίως η Apple καταλήξει ότι θέλει να το ολοκληρώσει.

 

Παρόλα αυτά, αν κρίνουμε από το μέγεθος της ομάδας που εργάζεται πάνω στο εγχείρημα, το επίπεδο των ανθρώποων που ασχολούνται καθώς και τις συναντήσεις υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας στην Αυστρία με εκπροσώπους αυτοκινητοβιομηχανιών που κατασκευάζουν υψηλής απόδοσης αυτοκίνητα, η εταιρεία είναι πολύ σοβαρή με το εγχείρημα.

 

Σε μία συνέντευξη του πέρυσι, ο CEO της εταιρείας Tim Cook είχε πει: "Υπάρχουν προϊόντα πάνω στα οποία εργάζομαστε που δεν γνωρίζει κανείς, που δεν έχουν κυκλοφορήσει ούτε σαν φήμες".

 

Link.png Site: GSMArena