Η Apple είναι έτοιμη να προχωρήσει με τη δημοσιοποίηση των σχεδίων της γύρω από την τηλεόραση στο φετινό συνέδριο προγραμματιστών WWDC, δίνοντας ένα τέλος στη φημολογία των τελευταίων ετών που έκαναν λόγο για παρουσίαση μιας ξεχωριστής συσκευής από την εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Buzfeed και του δημοσιογράφου John Paczkowski, η Apple θα προχωρήσει στην παρουσίαση ενός νέου Apple TV και όχι ενός νέου τηλεοπτικού δέκτη όπως πολλοί περίμεναν μέχρι σήμερα, αφού το συγκεκριμένο σενάριο εγκαταλείφθηκε Το πρώτο και κυριότερο νέο χαρακτηριστικό της νέας προσπάθειας αναμένεται να είναι η συνδρομητική υπηρεσία παρακολούθησης τηλεοπτικών καναλιών, κάτι που η Apple προσπαθεί να στήσει ήδη από το 2009.

 

Για το σκοπό αυτό η εταιρεία έχει συμφωνήσει με αρκετά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προκειμένου να παρέχουν στην πλατφόρμα της συγκεκριμένα κανάλια τα οποία θα μεταδίδονται μέσω web. Ήδη η Apple φέρεται να έχει εξασφαλίσει την παρουσία 25 καναλιών για τη συνδρομητική της υπηρεσία όπως το ABC, το CBS και το Fox, ενός βρίσκεται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις με τη Disney, το CBS και τη 21st Century Fox.

 

Πολύ σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Apple αναμένεται να διαδραματίσει η ανακοίνωση της εταιρείας για τη δυνατότητα ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών για την τηλεόραση με την παρουσίαση ενός SDK αλλά και ενός App Store, μέσω του οποίου οι χρήστης θα μπορεί να τα κατεβάσει στο Apple TV του.

 

Όσον αφορά την ίδια τη συσκευή, αυτή όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα θα διαθέτει ανανεωμένο σχεδιασμό, νέο τηλεχειριστήριο, ενώ στο εσωτερικό της θα υπάρχει το A8 system on chip, ή μια διαφορετική έκδοση του προκειμένου να μπορεί να διαχειριστεί και να αναπαράγει με ευκολία τις εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η Apple δεν έχει προχωρήσει σε παρουσίαση νέας έκδοσης του Apple TV από τις αρχές του 2012, ενώ πέρσι μείωσε την τιμή της συσκευής στα 69 δολάρια.

 

Η ψηφιακή βοηθός Siri θα κάνει την εμφάνιση της και εδώ μετά το iPhone και το iPad, δίνοντας τη δυνατότητα χειρισμού τoy Apple TV αλλά και χειρισμού μια σειράς από Homekit συμβατές συσκευές, μέσω των οποίων θα είναι δυνατή η αυτοματοποίηση του σπιτιού.

 

Οι πόρτες της WWDC ανοίγουν στις 8 Ιουνίου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση της Apple

 

Link.png Site: Buzzfeed