Από ότι φαίνεται, όταν συσχετίζουμε την Apple με την Ιταλία, θα το κάνουμε έχοντας στο μυαλό μας περισσότερους λόγους από έναν στο μέλλον. Η Apple θα ανοίξει σύντομα ένα Κέντρο Ανάπτυξης Εφαρμογών για το iOS, στην Νάπολη, στην Ιταλία.

Η εγκατάσταση είναι η πρώτη του είδους σε Ευρωπαϊκό έδαφος, καθώς η Αμερικάνικη εταιρεία διερευνά τρόπους για να γαλουχήσει τους mobile app developers και τα μελλοντικά ταλέντα από την περιοχή.

 

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία (iOS App Development Center), πρόκειται για ένα μέρος όπου επίδοξοι app developers και προγραμματιστές μπορούν να λάβουν εκπαίδευση και καθοδήγηση για να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις δυνατότητες τους αναφορικά με την πλατφόρμα iOS της Apple. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, πότε σκοπεύει η Apple να ανοίξει το κέντρο στην Νάπολη, ωστόσο δεν θα είναι και το μοναδικό, αφού σκοπεύει να ανοίξει και άλλα παρόμοια κέντρα σε άλλες χώρες μελλοντικά.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το mobile οικοσύστημα της έχει βοηθήσει τους developers στην Ευρώπη να κερδίσουν περισσότερα από €10,2 δισεκατομμύρια, ενώ μόνο στην Ιταλία, περισσότερες από 75οοο θέσεις εργασίας σχετίζονται με το App Store. Να αναφέρουμε, ότι η Apple είχε κέρδη $1,1 δισεκατομμυρίου από in-app και app αγορές μόνο την περίοδο των Χριστουγέννων.

 

“H Ευρώπη είναι το σπίτι μερικών από τους πιο δημιουργικούς developers στον κόσμο, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε την επόμενη γενιά των entrepreneurs στην Ιταλία να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν” δήλωσε ο CEO της Apple Tim Cook.

 

Link.png Site: TechCrunch