Πριν από λίγο καιρό, η Microsoft κυκλοφόρησε το πρώτο της notebook, το Surface Book, το οποίο μάλιστα διαθέτει και αποσπώμενη οθόνη αφής ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως tablet.

Το συγκεκριμένο προϊόν όμως δεν έχει εντυπωσιάσει τον CEO της Apple, τον Tim Cook ο οποίος το χαρακτήρισε ως ένα gadget το οποίο του λείπουν χαρακτηριστικά.

 

Το παραπάνω σχόλιο πραγματοποιήθηκε στο Trinity College της Ιρλανδίας, κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων στον Cook. Επιπλέον, σε αυτό το event ανακοινώθηκε η πρόθεση της Apple να προσλάβει 1.000 υπαλλήλους στα γραφεία της, στο Κορκ της Ιρλανδίας.

 

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον ίδιο, η Apple έχει καλές σχέσεις με τη Microsoft, ο Cook δεν δίστασε να εκφράσει ευθέως την αποδοκιμασία του προς το Surface Book. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα προϊόν το οποίο προσπαθεί υπερβολικά να καλύψει πολλές ανάγκες, καθώς παρουσιάζεται ως tablet και notebook, ενώ στην πραγματικότητα καταφέρνει να μην είναι τίποτε από τα δύο. Σε παρόμοια άλλωστε δήλωση του το 2012, ο Cook είχε εκφράσει και πάλι τις αντιρρήσεις του με τον υβριδικό σχεδιασμό του Surface, αναφέροντας ότι δεν είναι εφικτό να συνδυάσεις ένα ψυγείο με μια φρυγανιέρα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ημέρα κυκλοφορίας του iPad Pro από την Apple, ενός προϊόντος του οποίου το μέγεθος και τα περιφερειακά αξεσουάρ είναι παρόμοια με της σειράς Surface της Microsoft.

 

Link.png Site: WindowsCentral