Η Apple δεν δίνει γενικά την εντύπωση, ως εταιρεία, ότι ενδιαφέρεται για τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Εντούτοις, σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία διαθέτει μια συγκεκριμένη ομάδα, η οποία εργάζεται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα VR της Apple αποτελείται από εκατοντάδες υπαλλήλους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και άτομα που εργάζονταν παλαιότερα στο τμήμα Hololens της Microsoft και στη Lytro.

 

Ακόμη, φημολογείται ότι η Apple κατασκευάζει εδώ και μήνες VR headsets, τα οποία φυσικά βρίσκονται ακόμη στο στάδιο του prototype, καθώς και ότι εξαγόρασε την εταιρεία Flyby Media, η οποία αναπτύσσει spacial recognition λογισμικό.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας πριν από μερικές ημέρες, ο Tim Cook, CEO της Apple, έκανε μια μικρή αναφορά στην εικονική πραγματικότητα, λέγοντας ότι μπορεί να έχει ορισμένες ενδιαφέρουσες εφαρμογές.

 

Άλλωστε, οι εν λόγω φήμες ενδέχεται να δικαιολογούν την πρόσφατη πρόσληψη του Doug Bowman, ερευνητή στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας, από την Apple.

 

Link.png Site: TheNextWeb