Μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων με τα κέρδη της να κάνουν ρεκόρ για το τρίμηνο, η Apple ενδεχομένως να απολαμβάνει μία ακόμη πρωτιά, αυτή του μεγαλύτερου κατασκευαστή smartphones στον κόσμο.

Η εταιρεία είχε ένα εκπληκτικό τρίμηνο, με τις πωλήσεις συσκευών iPhone να αγγίζουν τις 74,5 εκατομμύρια. Η Samsung από την άλλη λέει ότι πούλησε συνολικά 95 εκατομμύρια handsets, από τις οποίες συσκευές οι 71 εκ. με 75 εκατομμύρια ήταν smartphones. Οπότε το ερώτημα είναι: κατάφερε η Apple να ξεπεράσει την Samsung και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο;

 

Δυστυχώς το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί με ακρίβεια, αφού η Samsung δεν παρέχει σχετικές πληροφορίες (αρνείται να δώσει σύμφωνα με το The Verge συγκεκριμένα νούμερα). Ορισμένοι ωστόσο αναλυτές και εταιρείες ισχυρίζονται ότι η Apple είναι ο νικητής.

 

Η εταιρεία Counterpoint Research που βασίζει την έρευνα της σε διανομείς παγκοσμίως λέει ότι η Apple είναι σίγουρα μπροστά, αναφέροντας ότι οι αποστολές της Samsung ήταν 73,8 εκατομμύρια.

 

gallery_286955_1641_10681.png

 

O Ben Bajarin, αναλυτής της Creative Strategies δίνει επίσης την πρωτιά στην Apple αλλά η Strategy Analytics, ισχυρίζεται ότι οι αποστολές και των δύο κατασκευαστών ήταν 74,5 εκατομμύρια το τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς που μας πέρασε.

 

gallery_286955_1641_123648.png

 

gallery_286955_1641_10545.png

 

Όπως και να το δει κάποιος, η Apple είναι σίγουρα νικητής -τουλάχιστον για το επίμαχο τρίμηνο- με την εταιρεία να καταφέρνει να σημειώσει τόσο πωλήσεις ρεκόρ όσο και κέρδη ρεκόρ το προηγούμενο τρίμηνο.

 

Link.png Site: The Verge