Αν και τα τελευταία τρίμηνα η Apple με βάση τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα παρουσίαζε επιβράδυνση στην ανάπτυξη της, εντούτοις τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του έτους που μόλις ανακοίνωσε η εταιρεία εντυπωσιάζουν για μια ακόμη φορά.

Όπως πάντα υπεύθυνο είναι το iPhone και συγκεκριμένα τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus τα οποία αν και κυκλοφόρησαν σε ελάχιστες χώρες στις 19 και 26 Σεπτεμβρίου, εντούτοις οι πωλήσεις των 9 πρώτων ημερών ήταν αρκετές για να σημειωθεί ρεκόρ. Με έσοδα

 

Σύμφωνα με την Apple, το τελευταίο οικονομικό τρίμηνο οι πωλήσεις όλων των μοντέλων iPhone έφτασαν τα 39.2 εκατομμύρια, μια αύξηση 16% από τις περσινές πωλήσεις για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας έφθασαν τα 42.1 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις της Wall Street, με κέρδη 8.5 δισ. δολαρίων.

 

Στον αντίποδα, η πτώση πωλήσεων των iPad συνεχίζεται για τρίτο οικονομικό τρίμηνο, σημειώνοντας πωλήσεις 12.3 εκατομμυρίων έναντι 14.1 για το ίδιο διάστημα το 2013, χωρίς να υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης μέχρι στιγμής. Σημαντική αύξηση πωλήσεων 20% σημείωσαν και οι υπολογιστές Mac με 5.52 εκατομμύρια υπολογιστές να διατίθενται στην αγορά έναντι 4.6 πριν ένα χρόνο, σε αντίθεση με την αγορά PC η οποία δείχνει σημάδια στασιμότητας ύστερα από μια περίοδο πτώσης.

 

Αναμενόμενα το iPod συνεχίζει να μην συγκινεί πλέον το κοινό όπως στο παρελθόν, με τις πωλήσεις να σημειώνουν σημαντική πτώση κατά 25%, κλείνοντας στα 2.64 εκατομμύρια έναντι 3.5 εκατομμυρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2013.

 

Κατά τη διάρκεια των ερωταπαντήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι η παραγωγή των νέων iPhone δεν μπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση και αναμένει να υπάρχουν προβλήματα στη διαθεσιμότητα ειδικά του iPhone 6 Plus κατά την εορταστική περίοδο. Υπενθυμίζουμε ότι και τα δύο μοντέλα αναμένονται στη χώρα μας από τις 31 Οκτωβρίου.

 

Link.png Site: Wall Street Journal