Πριν δύο εβδομάδες, η Apple ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή για τους Ευρωπαίους καταναλωτές που επιθυμούν να ακυρώσουν μια αγορά τους από το iTunes και το App Store, επεκτείνοντας την περίοδο χάριτος στις 14 ημέρες.

Η πολιτική της Apple συμβαδίζει με τη νέα οδηγία της Ε.Ε για τα δικαιώματα των καταναλωτών, όμως όπως είχε προβλεφθεί, οι προγραμματιστές εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους αφού υπήρχε το περιθώριο για οποιοδήποτε να αγοράσει ένα παιχνίδι, να το ολοκληρώσει και στη συνέχεια να ακυρώσει την αγορά του παίρνοντας τα λεφτά του πίσω. Μάλιστα η πολιτική αυτή ισχύει και για αγορές βιβλίων από το iBooks Store, με το χρήση και σ' αυτή την περίπτωση να μη χρειάζεται να αιτιολογήσει την απόφαση του.

 

Με νεώτερη της ανακοίνωση, η Apple καθησυχάζει όσους είχαν εκφράσει παρόμοιους προβληματισμούς, ενημερώνοντας ότι έχει ενσωματώσει σύστημα προστασίας από φαινόμενα κατάχρησης και κακόβουλης χρήσης. Σε περίπτωση που η Apple εντοπίσει πολλαπλά αιτήματα ακύρωσης αγορών από ένα συγκεκριμένο χρήστη σε μια μικρή χρονική περίοδο η οποία όμως δεν αναφέρεται, τότε η εταιρεία θα απενεργοποιήσει τη δυνατότητα αυτή στο συγκεκριμένο λογαριασμό.

 

Σε δοκιμή της ιστοσελίδας idownloadblog η οποία προχώρησε στην αγορά εφαρμογών και παιχνιδιών αξίας $40, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας μπόρεσαν να ακυρώσουν την αγορά εφαρμογών και να τους πιστωθούν $25, όμως στη συνέχεια η Apple τους ενημέρωσε ότι δε θα μπορούσε να κάνει το ίδιο με αγορά νέων εφαρμογών, καλώντας το χρήστη να συμφωνήσει ότι παραχωρεί το δικαίωμα στο να ακυρώσει στο μέλλον την επόμενη του αγορά.

 

give-up-return-policy-right.png

 

Link.png Site: Idownloadblog