Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατέληξε τελικά η υπόθεση κατά την οποία η Apple κατηγορείτο μέχρι σήμερα για ρύθμιση τιμών και δημιουργία καρτέλ στα ηλεκτρονικά βιβλία του iBookStore μαζί με 5 εκδότες.

Αν και οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί, εντούτοις η Apple φαίνεται να γλυτώνει το πρόστιμο των 840 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο επιθυμούσε να επιδικαστεί υπέρ του ο ενάγων της υπόθεσης, οι Πολιτείες των Η.Π.Α δηλαδή μαζί με καταναλωτές.

 

Για όσους δε γνωρίζουν το ιστορικό της υπόθεσης, η Apple κατηγορήθηκε αρχικά το 2012 μαζί με κορυφαίους εκδότες για αύξηση των τιμών των ηλεκτρονικών βιβλίων που διαθέτει στο iBookstore καθώς και σε ανταγωνιστικές υπηρεσίες όπως αυτή της Amazon. Ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε τον περασμένο χρόνο ότι η Apple όντως «συνεργάστηκε» με εκδότες, με την εταιρεία να προχωράει σε έφεση της απόφασης και παράλληλα στην αποστολή πιστωτικού ποσού στο iTunes σε όσους χρήστες είχαν αγοράσει ηλεκτρονικά βιβλία από το iBookStore με αυξημένη τιμή.

 

Αν τελικά ο σημερινός συμβιβασμός γίνει αποδεκτός από το δικαστήριο, ένα τέλος σε όλη αυτή την υπόθεση μπορεί να είναι τελικά στον ορίζοντα αν και η Apple μπορεί να έχει σχέδια έφεσης της προηγούμενης απόφασης.

 

Link.png Site: 9to5mac