Τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο οικονομικό τρίμηνο του 2014 παρουσίασε πρόσφατα η Apple, καταγράφοντας έσοδα 37,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ κοντά στο στόχο που είχε θέσει για 38 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά 35,2 εκατομμύρια συσκευές iPhone πουλήθηκαν πολύ κοντά στον αρχικό στόχο της Apple των 36 εκατομμυρίων συσκευών. Για το iPad καταγράφηκαν πωλήσεις 13,3 εκατομμυρίων, 1,3 εκατομμύρια συσκευές λιγότερες από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

 

Όσον αφορά το περιθώριο μικτού κέρδους η Apple κατάφερε να φτάσει το 39,4%, περισσότερο από το αντίστοιχο του 2013, που ήταν 36,9%. Αυτό σημαίνει πως η Apple κατάφερε να πετύχει 20% αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή. Στόχος της εταιρείας για το επόμενο τρίμηνο είναι να καταγράψει έσοδα από 37 ως 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε όλους τους τομείς, με περιθώριο μικτού κέρδους 37% με 38%.

 

Τι μπορεί να μάθει η Apple από τη πτώση των πωλήσεων του iPad; Πως ίσως οι χρήστες δε χρειάζεται να ανανεώνουν το iPad τους ετήσια καθώς και το ότι η τιμή της συσκευής ίσως είναι ένα θέμα. Το iPad παραμένει η πιο ακριβή επιλογή που υπάρχει στην αγορά, αλλά δε βοηθά και το γεγονός πως Android κατασκευαστές, όπως η Samsung, προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατακλύσουν την αγορά με Android tablets.

 

Link.png Site: GSMArena