Η εφαρμογή Horizon για iPhone η οποία εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο App Store της Apple αποσπώντας άμεσα διθυραμβικές κριτικές, όχι μόνο λύνει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα των smartphone αλλά προέρχεται και από ελληνικά χέρια.

Αυτό που στην ουσία κάνει το Horizon δημοφιλές είναι η δυνατότητα που δίνει στο χρήστη να κάνει λήψη βίντεο πάντα σε οριζόντια θέση ακόμα και αν κρατάει το iPhone του κάθετα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται τα βίντεο με τα τεράστια μαύρα πλαίσια αριστερά και δεξιά του βίντεο τα οποία μένουν αναξιοποίητα και τα οποία φαίνονται "άσχημα" στις τηλεοράσεις και τις οθόνες υπολογιστών.

 

Για να επιτύχει το σκοπό της η εφαρμογή της εταιρείας Evil Windows Dog η οποία έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιεί το επιταχυνσιόμετρο και το γυροσκόπιο του iPhone για να ευθυγραμμίσει αυτόματα το βίντεο σε πραγματικό χρόνο έτσι ώστε αυτό να είναι πάντα παράλληλο προς το έδαφος. Παράλληλα η εφαρμογή "γεμίζει" τα κενά αριστερά και δεξιά του βίντεο κάνοντας zoom, κάτι που όμως οδηγεί αναγκαστικά σε "κομμένο" βίντεο μικρότερης ανάλυσης έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πάντα οριζόντιο και σταθερό.

 

 

Σε επικοινωνία του Insomnia με τον Στέλιο Πετράκη, έναν από τους δύο δημιουργούς της εφαρμογής, μας επιβεβαίωσε ότι η ομάδα της Evil Window Dog έχει στα άμεσα σχέδια της την κυκλοφορία του Horizon για άλλες mobile πλατφόρμες με πρώτη αυτή του Android. Σύντομα μάλιστα θα πρέπει να περιμένουμε καινούριες εκδόσεις με νέα χαρακτηριστικά

 

To Horizon διατίθεται αρχικά στο App Store για iPhone 4s και άνω, iPad 3 και άνω, iPad mini, με υποστήριξη πολλαπλών αναλύσεων και αναλογίες εικόνας ανάλογα με τη συσκευή. Το κόστος της εφαρμογής έχει οριστεί στα 0.89€ για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με την τελική τιμή να ανεβαίνει στο 1.79€ μετά το τέλος της προσφοράς.

 

Link.png Site: https://itunes.apple.com/gr/app/id778576249?mt=8&affId=1736887[/url]']Horizon στο App Store