Πιστή στο αρχικό της χρονοδιάγραμμα το οποίο ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο στο συνέδριο WWDC, η Apple ανακοίνωσε σήμερα μεταξύ άλλων και την επίσημη κυκλοφορία του iOS 8, το οποίο έρχεται στις συμβατές iOS συσκευές στις 17 Σεπτεμβρίου.

Το iOS 8 φέρνει σημαντικές αλλαγές σε τομείς που μέχρι σήμερα η Apple είχε χαράξει τη δική της πολιτική, δίνοντας πλέον περισσότερες δυνατότητες στους προγραμματιστές να διασυνδέσουν την εφαρμογή τους με άλλες, κάτι που έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό στην πλατφόρμα του Android και των Windows Phone.

 

Από τα νέα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η ανανεωμένη εφαρμογή των φωτογραφιών, με πιο εύκολη αναζήτηση φωτογραφιών ανάλογα το χρόνο ή την τοποθεσία που έγιναν λήψη καθώς και τη λειτουργία time-lapse για τα βίντεο σας. Τα εργαλεία επεξεργασίας των φωτογραφιών σας γίνονται καλύτερα ενώ το λογισμικό της Apple προχωρά σε διάφορες αλλαγές στη φωτεινότητα, το κοντράστ και άλλα στοιχεία για όσο το δυνατόν καλύτερες φωτογραφίες.

 

Τα iMessages γίνονται πιο δυνατά αποκτώντας δυνατότητα αποστολής φωνητικών μηνυμάτων, μικρών βίντεο αλλά και της τοποθεσίας που βρίσκεστε, στην προσπάθεια της Apple να ανταγωνιστεί παρόμοιες υπηρεσίες όπως αυτή του Whatsapp η οποία όμως "παίζει" σε όλες τις πλατφόρμες.

 

Ύστερα από αρκετό καιρό, το πληκτρολόγιο του iOS γίνεται καλύτερο, αναγνωρίζοντας τις λέξεις πριν τις γράψετε. Επιπλέον η Apple δίνει τη δυνατότητα και σε τρίτους κατασκευαστές, να δημιουργήσουν τα δικά τους πληκτρολόγια, ένα από τα αιτήματα πολλών χρηστών. Το HealthKit είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του iOS 8 αφού καταγράφει μέσα από άλλες εφαρμογές διάφορα στοιχεία που αφορούν τη γυμναστική και τις επιδόσεις σας, σε ένα εύκολο στην ανάγνωση περιβάλλον.

 

Το Handoff απευθύνεται σε όσους είναι κάτοχοι iPad, Mac και iPhone, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρήστη να ξεκινήσει να γράφει το sms ή το email του σε μια από αυτές τις συσκευές, και να το συνεχίσει σε άλλη συσκευή χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι. Μάλιστα μπορεί μέσω συμβατού Mac υπολογιστή να απαντήσει σε μια τηλεφωνική κλήση που δέχεται στο iPhone, ή να απαντήσει σε κάποιο γραπτό μήνυμα.

 

calls_hero.jpg

 

Όπως γνωρίζαμε ήδη, το iOS 8 είναι συμβατό με συγκεκριμένες συσκευές της Apple, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται το iPhone 4. Συγκεκριμένα οι συμβατές συσκευές είναι το iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPod Touch 5ης γενιάς, iPad 2 και άνω καθώς και όλα τα iPad mini.