Σε μια κλασική της κίνηση προχώρησε σήμερα η Apple, κυκλοφορώντας μια μικρή (αριθμητικά) αναβάθμιση του iOS η οποία όμως φέρνει καλύτερες επιδόσεις στο iPhone 4s και το iPad 2.

Μετά την κυκλοφορία του iOS 8.0, αρκετοί χρήστες παλαιοτέρων συσκευών της Apple οι οποίες όμως υποστηρίζονται ακόμα από την εταιρεία, παρατήρησαν σημαντικά μειωμένες επιδόσεις κυρίως κατά την απόκριση και το φόρτωμα εφαρμογών.

 

Κατά πάσα πιθανότητα, η σειρά αναβαθμίσεων iOS 8.1.x θα είναι και η τελευταία που θα διατεθεί και για τις δύο συσκευές, με την Apple να προχωράει σύντομα σε απόσυρση τους. Υπενθυμίζουμε ότι το iPhone 4s κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου του 2011 ενώ λίγους μήνες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11 Μαρτίου του 2011 είχε κυκλοφορήσει το iPad 2.

 

Η νέα έκδοση φέρνει και διορθώσεις προβλημάτων που έχουν αναφερθεί από χρήστες όπως τη δυνατότητα εμφάνισης φωτογραφιών που βρίσκονται αποθηκευμένες στη συσκευή, απευθείας από την οθόνη κλειδώματος.

 

Όπως πάντα η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη είτε από τις ρυθμίσεις της συσκευής (Ενημέρωση λογισμικού) είτε μέσω του iTunes.