Ένα μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης 8.2, η Apple διαθέτει από σήμερα τη νέα έκδοση 8.3 η οποία διαθέτει κυρίως διορθώσεις αλλά φέρνει παράλληλα και νέα χαρακτηριστικά.

Ένα από τα σημαντικότερα είναι το νέο πληκτρολόγιο emoji το οποίο περιλαμβάνει 300 νέους χαρακτήρες με μεγαλύτερη φυλετική ποικιλομορφία, κάτι το οποίο είχε τεθεί ως ζήτημα το τελευταίο διάστημα. Για την ενεργοποίηση τους χρειάζεται να επιλέξετε μια ανθρώπινη φιγούρα και πατώντας παρατεταμένα πάνω της θα εμφανιστούν διάφορες πρόσθετες επιλογές.

 

Όπως συμβαίνει σε κάθε νέα έκδοση του iOS, έτσι και τώρα η Apple έχει προχωρήσει σε βελτιώσεις επιδόσεων σε διάφορα στοιχεία της πλατφόρμας προκειμένου αυτή να αποκρίνεται καλύτερα ιδιαίτερα σε παλαιότερα μοντέλα. Σε αυτά περιλαμβάνεται το πιο γρήγορο άνοιγμα των εφαρμογών, του Control Center, των συντομεύσεων για το πληκτρολόγιο και των μηνυμάτων.

 

Άλλα νέα χαρακτηριστικά αφορούν την πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης μέσω του ψηφιακού βοηθού Siri, απευθείας στο ενσωματωμένο ηχείο του iPhone όπως επίσης και ο διαχωρισμός των μηνυμάτων σας ανάμεσα στις επαφές σας αλλά και αγνώστους τους οποίους δεν έχετε περάσει στις επαφές σας. Τέλος η Apple προσθέτει μια νέα επιλογή προκειμένου το κατέβασμα δωρεάν εφαρμογών από το App Store να μην απαιτεί την εισαγωγή κωδικού.

 

Το iOS 8.3 είναι συμβατό με τα iPhone 4S, 5, 5C, 5S, 6, 6 Plus καθώς και με όλα τα iPad εκτός της πρώτης γενιάς;

 

Link.png Site: CNet